Marius Ripel Jensen har i år debutert i Roadracing og kjørt både i Rookie 1000 og Nasjonal 1000 klassene i NorgesCupen. Hele 16 løp var han klar for å kjøre. 2 av løpene ble DNF (Did not finish) på grunn av teknisk svikt, mens de 14 andre løpene ble det seier i samtlige løp. En prestasjon som er unik i Norsk roadracing, og veldig få førere har klart dette i en debut sesong, om noen i det heletatt.

Head-down! | Marius Ripel Jensen | FOTO:  www.picman.co.uk
Head-down! | Marius Ripel Jensen | FOTO: www.picman.co.uk
Marius satte banerekorten for Rookie 1000 ved årets Norgescup runde ved Karlskoga i Sverige. Han har gjennom hele sesongen kjørt med veldig gode rundetider og ikke kjørt ut eller krasjet i et eneste løp. Han har drevet motorsport fra meget ung alder, og har kjørt utallige løp i Motocross i Norge og utlandet. Han har også fått mye støtte fra flere Superbike førere som ønsker han velkommen til å kjøre NM finalen i Superbike i år. Sponsorer har også forventet å se Marius ved Rudskogen 3-4 september.

Får ikke kjøre NM finale i Superbike.

I spesial-reglementet for Roadracing står det at man kan søke om opprykk i innværende år:
Utdrag fra 23.1 SR:
“Opprykk fra B-fører til A-fører kan kun skje etter endt sesong og gjelder fra 1.januar i påfølgende år.
Det gis mulighet for å søke om dispensasjon.”

Marius Ripel Jensen har søkt om å få dispensasjon til å kjøre NM finalen, og man skulle tro at han hadde en god søknad. Men NMF har avslått søknaden uten annen begrunnelse enn det i tidligere år har blitt begått en feil ved opprykk av førere som ikke hadde nok poeng. Altså en lite begrunnen og urelevant svar på søknaden. En apell på avslag om å delta på NM finalen har heller ikke ført frem.

I en video på NMF sine Facebook-sider har forbundet lagt ut en video hvor de blandt annet etterspør lav påmelding til løp og mangel på rekrutering til sporten. Se Video fra NMF på NMF sine Facebook-sider.

Da er det naturlig å stille spørsmål til hvorfor man ikke kan få se et talent i NM finalen.
“Det gis mulighet for å søke om dispensasjon” står det i reglementet for opprykk i innværende år. Søknaden er altså avslått med en tynn begrunnelse som ikke burde knyttes til årets førere.

UNDERSKIFTSKAMPANJE!
Roadracing.no ønsker å se RR-talentet i årets NM finale i Superbike ved Rudskogen 3-4 septermber, og åpner med det en underskiftskampanje – Vi trenger din hjelp!
Skriv i kommentarfeltet under at du støtter Marius Ripel Jensen skal få delta. Underskiftskampanjen vil bli overlevert NMF inne kort tid!

*Oppdatering*
Seksjonsstyret MC v/NMF valgte å ikke se på saken på nytt selv om det var stort engasjement fra publikum i denne saken.

Marius Ripel Jensen | NorgesCup 2016 | FOTO: Roadracing.no
Marius Ripel Jensen | NorgesCup 2016 | FOTO: Roadracing.no