Suzuki-fører Carl Berthelsen kjørte inn til noe to nye NM-seiere på Arctic Circle Raceway i tredje NM runde, og øker med det ledelsen i NM.

Det er ingen i landet som kjører raskere på motorsykkel enn Superbike-fører Carl Berthelsen om dagen. Nå har Borg MC-føreren vunnet de fire siste NM-racene og han har fått en solid ledelse i NM-sammendraget når halve sesongen nå er ferdigkjørt. Denne helgen kjørtes den tredje NM-runden i roadracing på ACR i Mo i Rana.

– Vi har hatt en fantastisk helg, og alt fungerer optimalt. Jeg har aldri kjørt bedre, og det er moro at vi nå får betalt for innsatsen vi legger ned, smiler en godt fornøyd Berthelsen etter at han sikret seg 50 nye NM-poeng i sammendraget. Berthelsen har nå et forsprang på 40 poeng til nummer to i sammendraget, Norvald Haaland. Haaland kjørte inn til to andreplasser på Arctic Circle Raceway, men holdt ikke følge med Suzuki-føreren i de to løpene.

Carl Berthelsen | ACR 2016 | FOTO: Gary Baily - www.picman.co.uk
Carl Berthelsen | ACR 2016 | FOTO: Gary Baily – www.picman.co.uk

Ikke fortere enn vi må

Vi hadde god kontroll på helgens to løp. I det første løpet som ble rødflagget på grunn av en velt. I restarten hadde jeg en dårlig start og kom ut som nummer fem, men etter et par runder var jeg oppe på andreplass og hadde heng på Haaland. Ut på langsiden kjørte vi forbi og økte ledelsen til mål, og det var utrolig deilig, forteller Berthelsen. I race nummer to var det ingen som var i nærheten av Berthelsen som dermed kunne sikre sin fjerde seier for sesongen.

– Taktikken vår har vært at vi ikke gjør mer enn vi må for å vinne. Denne helgen trengte vi ikke kjøre fortere, og da tok vi heller ingen sjanser, forteller han.

Carl Berthelsen | ACR 2016 | FOTO: Gary Baily - www.picman.co.uk
Carl Berthelsen | ACR 2016 | FOTO: Gary Baily – www.picman.co.uk

NM-runde i Sverige neste

Neste NM-runde kjøres på Karlskoga Motostadion i Sverige om vel fjorten dager, og Berthelsen har mål om å fortsette den gode trenden, men skal ikke fokusere på roadracing de neste dagene.

Nå skal jeg koble ut noen dager, og tenke på andre ting. Det blir litt ferie, men jeg opprettholder da den fysiske treningen, også skal vi komme til Karlskoga med den samme gode følelsen vi har nå, sier han.

Resultat etter restart race 1: http://www.mylaps.com/en/classification/4038825

Resultat etter race 2: http://www.mylaps.com/en/classification/4039386

Pressemelding fra Team Suzuki Norway.