Hjem Blog

Carl Berthelsen i NM-ledelse!

Startfelt SBK 2019 Rudskogen | FOTO: Yngvar Brekke

Yamaha-fører Carl Berthelsen gjorde en taktisk triumf under helgens NM-åpning i Superbike på Rudskogen, som gjør at han er i NM-ledelse.
I helgen arrangerte Borg MC-klubb Tohjulsfestivalen i roadracing på Rudskogen Motorsenter. Arrangementet var årets første race i NM-sesongen 2019. Det var vekslende værforhold under NM-runden, og Carl Berthelsen gjorde en taktisk genistrek som holdt til seier i det andre løpet.

Taktisk triumf

Carl Berthelsen | Yamaha | FOTO: Yngvar Brekke

Hele feltet startet på regndekk i finale 2, men det sluttet og regne cirka 10 minutter før start så banen var så å si tørr når vi kjørte ut. Jeg kom godt ut fra start, og la meg i et tempo jeg tenkte ville holde med tanke på at de myke regndekkene kom til å bli slitt utover i løpet. Vi skulle kjøre 14 runder, forteller Berthelsen. Etter tre runder kjører tre av konkurrentene forbi og Berthelsen la seg bak i feltet og kontrollerte avstanden.

Jeg så at de slet veldig mye dekk ut av svingene. Det la igjen svarte merker etter alle tre. Når ca 75 prosent av løpet var kjørt la jeg meg i ledelse igjen. Da hadde jeg mye mer dekk igjen etter å ha kjørt et litt annet spor. Det begynte å regne mer på slutten av løpet, og da var det bare å kontrollere inn årets første seier, og ledelse i NM, smiler en fornøyd Berthelsen. Marius Ripel Jensen ble nummer to i race 1, mens Jan Dalegården ble nummer tre.

I den første finalen ble Carl Berthelsen nummer to etter å ha kvalet inn som nummer fem i Superbike-klassen.

Jeg kom litt dårlig ut i starten i løp 1, og brukte nok litt for lang tid på et par forbikjøringer. Det gjorde at Norvald Haaland fikk for stor luke og jeg klarte aldri å nærme meg. Jeg tok heller ingen unødvendige sjanser, forteller Yamaha R1-føreren.

Kongepokal henger høyt

I år deles det ut Kongepokal i keiserklassen Superbike, og denne har Berthelsen vært svært nære tidligere. Han tapte den med fattige to poeng sist det var Kongepokal i Superbike.

Kongepokalen henger selvfølgelig høyt, og jeg har vært så nære tidligere. Årets store mål er å vinne kongepokalen, sier han.

Hvordan skal du få til det?
Vi skal kjøre det vi klarer, men det blir ikke lett for det er mange som har samme mål som oss. Tror det blir viktig å kjøre smart, og vi hadde en taktisk triumf denne helgen som gikk til vår fordel, forteller Berthelsen.
Carl Berthelsen leder NM med ni poeng på Norvald Haaland. Haaland gjorde en tyvstart i finale 2, og fikk en tidstraff som gjorde at han endte på sjetteplass.
Neste NM-runde kjøres 12. til 14. juli på Arctic Cirkel Raceway i Mo i Rana.

Carl Berthelsen | Nordisk mester SBK 2018 | Yamaha | FOTO: Yngvar Brekke

NM og Norgescup RR ved Rudskogen denne helgen!

N-Cup Superbike 2018 | Rudskogen | FOTO: Yngvar Brekke

Lørdag og søndag 1-2 juni er det klart for første runde i NM/Norgescup Roadracing ved Rudskogen Motorsenter!

Borg MC Klubb er arrangør og det blir løp både lørdag og søndag.

På lørdag starter tidskvalifiseringene til de forskjellige klassene kl 08.30. Dette varer frem til pause (kl 12.30 – 14.00).

Fra kl 14.00 til 16.00 er det flere tidskvalifisering.

Fra kl 16.20 og utover blir det løp.

På søndag starter første løp kl 11 (Free for all – åpen klasse)

Fra kl 13 og utover blir det løp i NM og Norgescup i alle klasser

Obs! Tidskjema kan endre seg som følge av rødflagg, eller andre hendelser.

Fire Norske førere på plass i Spansk mesterskap denne helgen!

Thomas Sigvartsen
Thomas Sigvartsen

Fire Norske førere er på plass for å kjøre åpningsløpet i det åpne Spanske mesterskapet EABK på Circuito de Jerez.

Team H43 Hernandes med Pilot Thomas Sigvartsen (Supersport)Team Tack Kawasaki med pilot Ole Bjørn Plassen (Superbike)Team Daimex Racing med pilot Helge Spjeldnes (Superbike)

Også Ola Granshagen som er 11 år og kjører i klassen 85GP/Moto4!

Kvalifisering Superbike Lørdag  Q1 Klokken 10.15 og Q2 klokken 14.15
Kvalifisering supersport Lørdag Q1 klokken 11.30 og Q2 klokken 15.30
Løp Superbike søndag 14 april klokken 13.45
Løp Supersport søndag 14 april klokken 14.45

Lenke til Livetiming:

http://live.crono-jerez.com/livetiming/#/livetiming

Lenker til førere/teamsider på FB:

https://www.facebook.com/tsigvartsen15/


https://www.facebook.com/daimexracing/


https://www.facebook.com/Plassenracing/


Team Sigvartsen klare for Spansk mesterskap!

Thomas Sigvartsen

Til helgen er Team Sigvartsen endelig i gang med årets første løp i det åpne Spanske mesterskapet på erverdige Circuito de Jerez.

Foruten en privat trening i regi av Racing 4 fun i Januar med oppsiktsvekkende raske rundetider, så har Thomas også hatt to vintertester sammen med H43 teamet nå før sesongstart. En strek i regningen er at Arne Sandum ikke har hatt anledning til å være med på disse treningene, og derfor har det har vært litt utfordrende for teamet å få satt opp sykkelen riktig. Det positive er at Thomas til tross for utfordringer med oppsettet av ny sykkel allikevel kjørte ned mot personlig beste både på Cartagena og Jerez.

H43 teamet
H43 Teamet


Vi har med andre ord mye mer å gå på, og når Arne sandum får jobbet med geometri og demperoppsett så regner vi med at Thomas får den positive starten på sesongen han så absolutt fortjener. Optimismen i teamet er i alle fall så stor at den er til å ta og føle på.


Ellers så har Team H43 Hernandez nå også fått en ny utforming og nye farger i pitboksen, og #Miquel Pons, #64 Davide Fabbri og #15 Thomas Sigvartsen har fått hver sine egne personlige områder for å markedsføre sine respektive samarbeidspartnere.

H43 Teamet


Vi gleder oss virkelig til å holde fans, samarbeidspartnere og potensielt nye sponsorer oppdatert på kjøringen i både Norge og Spania dette året. Alle som ønsker å nå målene sammen med oss enten i Spania eller Norge, er hjertelig velkommen til å ta kontakt på thomas@sigvartsen-racing.com


Hilsen team Sigvartsen

Carl Berthelsen nordisk mester i SBK 2018!

Carl Berthelsen | Nordisk mester SBK 2018 | Yamaha | FOTO: Yngvar Brekke

Carl Berthelsen kjørte denne helgen finaleløpet i Nordisk mesterskap og NM på Rudskogen Motorsenter, og Carl Berthelsen tok med seg et imponerende gull i Nordisk mesterskap, og en sølvmedalje fra årets NM.

Det at vi klarer å vinne et mesterskap allerede i vår første sesong i nytt team og med ny sykkel skal vi være meget godt fornøyd med. Det hadde jeg ikke forventet, smiler en godt fornøyd Berthelsen.

Hans nye team Yamaha MPC Racing har levert på et ekstremt høyt nivå, og Berthelsen har stor tro på at teamet vil utvikle seg videre. Carl Berthelsen byttet fra Suzuki til Yamaha før denne sesongen, og han kjenner at sykkelen har mer potensiale enn de har fått ut i år.

Carl Berthelsen | Nordisk mester SBK 2018 | Yamaha | FOTO:
Yngvar Brekke

Sykkelen er utrolig bra, men den har mye mer potensial. Det skal vi jobbe med utover høsten også skal vi komme med en enda raskere sykkel neste sesong. Den glødende interessen som bor i Yamaha-familien har uten tvil vært en avgjørende faktor for vår suksess i 2018, sier Berthelsen.

NM-gullet glapp med minst mulig margin

Carl Berthelsen har fått svært godt tempo i sin nye Yamaha R1, og legger ikke skjul på at han håpet på et nytt NM-gull i Superbike, og når NM-gullet glipper med så liten margin som 0.14 sekunder innrømmer han at det var litt surt.

-Vi hadde mål om å ta begge mesterskapene, men vi skal ikke henge med hode. Vi har gjort en veldig god jobb denne sesongen, og vi skal være stolte, forteller han.

Nå er sesongen ferdigkjørt, og forberedelsene til en ny sesong er i gang. Hva Berthelsen gjør den kommende sesongen skal han bruke høsten til å finne ut av.

-Vi har fått gode tilbakemeldinger fra våre samarbeidspartnere, så vi går en spennende tid i møte. Jeg har veldig lyst til å kjøre en ny sesong, men jeg har foreløpig ikke tatt noen avgjørelse, sier han.

Bronse til Henning Flathaug i Nordisk SBK!

Henning Flathaug | Nordisk SBK 2018 | FOTO: Renè Skaret.

Før årets siste racinghelg lå Henning på delt førsteplass i nordisk mesterskap sammen med Carl Berthelsen. Teamet visste det ville bli vanskelig å holde på førsteplassen ettersom Berthelsen er rask på Rudskogen. Etter comebacket på regn på Karlskoga krysset vi det vi hadde for dårlig vær, men det dukket «dessverre» ikke opp i tide.

Henning trives veldig godt på den nye Hondaen nå som alt funker, og kjørte på gode rundetider på torsdagens fritreninger. Han fortsatte med å kjøre inn til fjerde startspor til løpet på fredag.

Løpet startet litt trått med at Henning mistet to plasser, men disse tok han tilbake igjen innen de to første rundene. Etter det klarte han å lage en luke ned til femtemann og holdt plassen helt inn til mål da de tre første allerede var alt for langt foran.

Henning kjørte inn til tredje startspor dagen etter og løpet ble i grunn ganske likt. De tre første var for raske, så han kjørte heller ifra de bak og tok nok en fjerdeplass som holdt til 5. sammenlagt i NM og bronse i det nordiske mesterskapet.
Med tanke på hvor amputert sesongen har vært med sykkel som ikke fungerte er Henning fornøyd med rundetider og egen prestasjon. Vi håper å få tatt noen turer til Spania i løpet av vinteren slik at Henning kan bli enda bedre kjent med sykkelen og bygge opp et raskere «race pace» til neste sesong slik at han kan henge med de tre foran som for øyeblikket rett og slett har et høyere nivå.

Vi ønsker å takke alle konkurrenter og samarbeidspartnere for nok en sesong. En spesiell takk til hovedsponsorer Spare Parts Service og NST Gardermoen MC som fortsatt bistår oss det beste utstyret og helt rå Metzeler-dekk for at vi skal kunne gjøre det best mulig på banen. Vi gleder oss allerede til neste år!

Med vennlig hilsen,
Team Flathaug Racing

Dobbeltseier og NM tittel til Norvald Haaland i Superbike 2018!

NM Superbike 2018 | FOTO: Yngvar Brekke

Denne helgen ble det kjørt NorgesCup og Norgesmesterskap i Roadracing ved Rudskogen motorsenter. I Norgesmesterskapet Superbike stilte 21 kvalifiserte førere til start.

Det ble to meget spennende løp i kampen om NM tittelen i årets Superbike. Carl Berthelsen ledet før helgen, mens Norvald pustet like bak i sammendraget.

NM Superbike 2018 | FOTO: Yngvar Brekke

I Race 1 fredag ledet lenge Marius Ripel Jensen løpet etter en knallstart. Etter noen runder etablerte Marius, Norvald og Carl seg i front. Norvald Haaland kom flere runder tett på Marius ved enden av langstrekka, men Marius hold ledelsen med sine sene nedbremsninger. Da det gjensto noen runder kom Norvald seg forbi Marius, mens Carl klarte også å komme seg forbi da det gjensto få runder. Norvald holdt så vidt fra presset til Carl mot sluttet og vant løpet kun 0.311 foran i mål. Marius havnet på tredjeplass kun 0.406 bak vinneren. Meget tett blandt de tre i mål med andre ord! Beste rundetid i løpet ble satt av Norvald med tiden 1:26.160.

Norvald Haaland med seier i NM Superbike 2018 | FOTO: Yngvar Brekke

I Race 2 lørdag ikke mindre spennende. Norvald vant løpet og dermed også NM Superbike 2018! Carl kom på andreplass i løpet, bare 0.140 bak i mål. Marius Ripel Jensen sikret nok en tredjeplass knappe 3 sekund bak vinneren. Beste rundetid i løpet ble satt av Carl med tiden 1:26.466.

Gratulerer til Norvald med NM tittelen Superbike 2018!

Resultatlister:
NM Superbike – Race 1
NM Superbike – Race 2

Thomas Sigvartsen med dobbeltseier i NM-Comeback Superstock 600!

Thomas Sigvartsen | FOTO: Yngvar Brekke

Denne helgen ble det kjørt NorgesCup og Norgesmesterskap i Roadracing ved Rudskogen motorsenter. I Norgesmesterskap Superstock 600 stilte hele 18 førere til start.

I et gjeste-comeback i NM var Thomas Sigvartsen suveren i begge løp med god avstand til de bak mål. I race 1 vant Thomas med løpets raskeste rundetid med 1:28.029. På andreplass kom Jonathan Lykke Nessjøen med beste rundetid med tiden 1:29.145, mens Helge Spjeldnes sikret tredjeplassen med bestetid på 1:30.349.

Jonathan Nessjøen | FOTO: Yngvar Brekke
Jonathan Nessjøen | FOTO: Yngvar Brekke

Norgesmester Superstock 600 er Jonathan Lykke Nessjøen! Gratulerer!

Jonathan har vært suveren i sin første sesong i NM Superstock 600. Han kom også sammenlagt på 3 i Svensk mesterskap, samt han ble Nordisk mester 2018 i samme klasse.

I race 2 ved Rudskogen vant også Thomas dette løpet, med Jonathan på andreplass. Svenske Mattias Odlund sikret tredjeplassen i løpet.

Resultatlister:
NM Superstock 600- Race 1
NM Superstock 600- Race 2

NM Superstock 600 | Rudskogen 2018 | FOTO: Yngvar Brekke

Eskil Kling med dobbeltseier i N-Cup Superstock 600!

Eskil Kling | FOTO: Yngvar Brekke

Denne helgen ble det kjørt NorgesCup og Norgesmesterskap i Roadracing ved Rudskogen motorsenter. I klassen Norgescup Superstock 600 stilte hele 21 kvalifiserte førere til start!

Anders Tuveng | FOTO: Yngvar Brekke

Det ble solid seier i begge løp for Eskil Kling i 600-klassen. I Race 1 vant Eskil med beste rundetid på 1:32.987 som også var løpets raskeste tid. Ikke så alt for lagt bak kom Hannah Marie Arnegard, 6 sekunder bak på en andreplass med bestetid på 1:33.697. Tredjeplassen gikk til Anders Tuveng, 10 sekunder bak vinneren, og med beste rundetid på 1:33.939.

I Race 2 vant Eskil Kling med beste rundetid 1:32.838. Men bare 4 sekund bak kom Anders Tuveng med beste rundetid på 1:34.139. Tredjeplassen kapret Terje Teigum Valaker, med beste rundetid på 1:33.793.

Resultatlister:
N-Cup Superstock 600- Race 1
N-Cup Superstock 600- Race 2

N-Cup Superstock 600 | FOTO: Yngvar Brekke

Arne Viken og Håkon Kronstad raskest i N-Cup Superbike

N-Cup Superbike 2018 | Rudskogen | FOTO: Yngvar Brekke

Denne helgen ble det kjørt NorgesCup og Norgesmesterskap i Roadracing ved Rudskogen motorsenter. I klassen NorgesCup Superbike stilte 18 kvalifiserte førere til start!

Håkon Kronstad | FOTO: Yngvar Brekke

I Race 1 vant Håkon Kronstad og med løpets raskeste rundetid med tiden 1:30.702. Tett bak kom Arne Viken, knappe 3 sekund bak vinneren, med beste rundetid 1:31.087. Tredjeplass ble sikret av Erik Myrberget som hadde beste rundetid på 1:31.402.

Arne Viken | FOTO: Yngvar Brekke

I Race 2 var det svært tett fight mellom Håkon og Arne, men det var til slutt Arne Viken som stakk av med seieren, knappe 0.215 foran Håkon Kronstad på andre. Arne hadde også løpets raskeste rundetid med 1:30.613. Erik Myrberget kjørte inn til en ny tredjeplass med beste rundetid på 1:32.318.

Resultatlister:
N-Cup Superbike – Race 1
N-Cup Superbike – Race 2

N-Cup Superbike 2018 | FOTO: Yngvar Brekke

Niko Tanskanen med finsk dobbeltseier i 300-klassen!

Niko Tanskanen | Rudskogen | FOTO: Yngvar Brekke

Denne helgen ble det kjørt NorgesCup og Norgesmesterskap i Roadracing ved Rudskogen motorsenter. I 300-klassen ble det kjørt løp fredag og lørdag med hele 17 førere på startplata!

Odin Høiaas | Rudskogen | FOTO: Yngvar Brekke

Med både finske og svenske førere på besøk ble det et stort startfelt i rekrutt-klassen hvor Eskil Kling og Odin Høiaas har dominert i år. Men ved årets siste runde ved Rudskogen var det finsk dominans med Niko Tanskanen som vant begge løp i 300-klassen.

*Odin vant begge løpene for Juniorsport 300. Niko fikk disp. til å stille i senior klassen med en sykkel som var litt utenfor norsk/svensk regelverk*

I Race 1 vant Niko Tanskanen med beste rundetid på 1:40.220, dette var også løpets raskeste rundetid. Tett fight om førsteplassen hvor Odin Høiaas var kun 0.291 bak vinneren i mål. Odin hadde beste rundetid på 1:40.576. Det ble kamp om tredjeplassen hvor svenske Ture Adolfsson vant foran Eskil Kling.

Eskil Kling | Rudskogen | FOTO: Yngvar Brekke

I Race 2 vant Niko Tanskanen med beste rundetid på 1:39.692. Med det ble en meget tett fight hvor Odin Høiaas var kun 0.122 bak Niko i mål. Tredjeplassen ble sikret av Eskil Kling med beste rundetid 1;40.080, og 14 sekund bak vinneren i mål.
Løpets raskeste rundetid ble satt av Odin Høiaas med tiden 1:39.673!

Resultatlister:
Jr Sport 300 – SSP 300 – Race 1
Jr Sport 300 – SSP 300 – Race 2

Startfelt 300 | Rudskogen | FOTO: Yngvar Brekke

Mia Stenseth Rusthen | Rudskogen | FOTO: Yngvar Brekke

Seier til Hannah Marie Arnegard i Jentecupen!

Startfelt JenteCup 2018 | Rudskogen | FOTO: Yngvar Brekke

Denne helgen ble det kjørt NorgesCup og Norgesmesterskap i Roadracing ved Rudskogen motorsenter. I år ble det også kjørt en egen JenteCup, og ved Rudskogen stilte 7 kvalifiserte jenter til start.

Hannah Marie Arnegard | Rudskogen | FOTO: Yngvar Brekke

Hannah Marie Arnegard har dominert i årets JenteCup, og vant både fredagens og lørdagens løp med god margin. Dermed ble det også sammenlagtseier i JenteCupen 2018. Med sin 600-kubikk Suzuki kjørte Hannah beste rundetid med tiden 1:37.027.

I Race 1 sikret Fam Patricia Sørensen andreplassen med beste rundetid 1:42.234, mens tredjeplass gikk til Desirée Sterner med beste rundetid på 1:45.569.

I Race 2 vant altså Hannah Marie Arnegard med bestetid på 1:37.910. Det ble fight om andreplassen som til slutt gikk til Desirée Sterner med beste rundetid på 1:44.108, mens tredjeplass gikk til Mia Stenseth Rusthen med bestetid 1:44.128, knappe 2 sekunder bak andreplassen.

Resultatlister JenteCup:
Jentecup – Race 1
Jentecup – Race 2