FØRSTEPLASSEN

Ole Bjørn Plassen (Sande) sikret NM-gullet etter en spennende finalehelg under Rudskogen Motorfestival i helgen.

Plassen har hatt et godt tak rundt NM-gullet gjennom hele sesongen. Etter 6 av 10 løp stod han som ubeseiret og ledet NM med hele 49 poeng. Men etter en heller uheldig NM runde på Vålerbanen der han krasjet i løp 1 og fikk tekniske problemer i løp 2, var ledelsen redusert til 4 poeng.

Spenningen rundt årets finalehelg på Rudskogen Motorfestival var til å ta og føle på. At værgudene ikke klarte å bestemme seg for forholdene på banen gjorde ikke spenningen noe mindre.

Sikret sin 7. seier

Lørdagens løp ble rødflagget når det gjenstod 4 runder pga at det begynte å regne og banen ble såpeglatt. Plassen ledet da med 1,8 sekunder forran Norvald Haaland. Løpet ble omstartet og 5 runder skulle kjøres. Tidene fra første del og andre del av løpet blir da lagt sammen for å kåre vinneren av løpet. Plassen var klar på at han hadde et greit forsprang på Haaland og fikk sekunderinger underveis av teamet på hva differansen til Haaland ble sammenlagt. Han kjørte smart og la seg i hekken på Haaland og passerte målstreken 0,5 sekunder bak Norvald Haaland. Dermed sikret han seg sin 7. seier i årets NM med 1,2 sekunder.

FOTO: Yngvar Brekke –  yngvarbrekke.com

Bilde 30,1

Ga publikum valuta for pengene

Plassen ledet NM med 9 poeng før søndagens løp. Og hvis erkerival Norvald Haaland ledet løpet så var det godt nok for Plassen å sikre 3. plassen for å ta med seg laurbærkransen hjem til Sande.

Men Ducati-føreren hadde ingen planer om å lusekjøre seg inn til NM-tittelen. En kval som gikk på en bane som var glatt etter olje og sanneringer kvalet Plassen inn til 10. startspor. Da starten gikk var det klart at Plassen var i slaget. Allerede i første sving var han oppe på 3. plass. Han holdt 3. plassen en stund ut i løpet før han passerte Daniel Østbye på 2. plass og tok opp jakten på Norvald Haaland i tet. Plassen kneip inn halvsekundet på Haaland hver runde, og publikum holdt pusten da Plassen var helt oppe i ryggen på lederen. Ole Bjørn Plassen valgte å safe inn andre plassen og sikret seg dermed et velfortjent NM gull!

«Dette er en teamseier», sier en ydmyk Ole Bjørn Plassen og takker teamet og samarbeidspartnerene sine for NM-gullet. «Jeg har et utrolig støtteapparat bak meg».

2014 er kanskje ikke helt over enda, vi ser på muligheten til å kjøre noen løp i Spania som har verdens tøffeste nasjonale serie.

Hva planene for neste år blir er foreløpig ikke klart.


NM Superbike 2014 Sammenlagtresultat:

1 – Ole Bjørn Plassen
2 – Norvald Haaland
3 – Carl Berthelsen

Bilde 55,1

Bilde 30,1

Fra premieutdelingen NM Superbike 2014


Løp 10 – Finale NM Superbike 2014 – Rudskogen