Foto: Kim Bomstad

Tekniske problemer, krasj og frustrasjon. Mer enn det trenger du ikke for å oppsummere Thomas Sigvartsens gjesteopptreden i Superbike.

For etter å ha startet helgen på oppløftende måte – ved å klokke inn tredje beste rundetid og ny personlig rekord på banen utenfor Rakkestad – gikk det nemlig for det meste nedover for Skjetten-karen.

Tekniske problemer i lørdagens kvalifisering gjorde nemlig at han måtte starte første løp helt bakerst, og bare halvannen runde ut i løpet – etter å ha passert 15 stykker – ble han tvunget til å bryte grunnet nye problemer. Søndag var han innstilt på å slå tilbake, og etter å ha kvalifisert seg som nummer fem fikk han en drømmestart på løpet som skulle sette punktum for årets roadracingsesong. 

 Og det så lyst ut, for allerede etter første runde hadde han allerede skaffet seg en behagelig ledelse foran Norvald Haaland, men tidlig i den påfølgende runden endte både Sigvartsen og Hondaen hans i grusen. 

 Gjesteopptredenen i Superbike ble med andre ord ingen braksuksess for 22-åringen som til vanlig konkurrerer i Superstock 600.

– Det ble en trøblete helg, det er det ikke mulig å stikke under stolen. Mye strul og få runder på banen, så ting gikk ikke som vi hadde håpet på. Sykkelen gikk ikke helt rent, noe som endte opp med å forårsake et forhjulsslepp i siste løpet. Det er kjedelig at helgen ble preget av så mye tull, men samtidig føler jeg at jeg gjorde meg bemerket, oppsummerer Sigvartsen.

 

– Hva gikk igjennom hodet ditt da du måtte stå og se på nesten hele løpet etter å ha fått en sånn pangstart?

– Først og fremst var jeg veldig skuffet. Jeg hadde veldig lyst til å vinne. Jeg har blitt mer og mer komfortabel på sykkelen for hver gang, og det hadde vært perfekt å avslutte med en seier. Jeg vet at jeg har det inni meg, sier han.

Om han blir å se i Superbike det kommende året vil han dog ikke si noe om. Istedenfor retter han nå alt fokus mot Spania og Moto2. I tiden fremover vil han og teamet jobbe for å prøve å spikre en ny gjesteopptreden i det spanske mesterskapet.

– Jeg er nødt til å komme meg ned dit. En god opptreden i finaleløpet i det CEV Repsol kan bety mye for hva som skjer neste år, men det forutsetter jo at vi får inn nok midler til å takke ja til muligheten, avslutter han.