Superbikefører Carl Berthelsen imponerte stort med sin nye Yamaha R1 under helgens NM-runder i roadracing på Rudskogen, og utlignet i NM-sammendraget.

Carl Berthelsen fra Borg MC byttet før denne sesongen fra Suzuki til Yamaha, og etter to kjørte NM-helger har Kristiansand-føreren virkelig funnet seg til rette på sin nye sykkel.

Jeg kan ikke si annet enn at jeg aldri har hatt bedre sykkel. Nå har vi en konkurransedyktig sykkel, og som passer meg veldig bra, smiler Berthelsen.

Carl Berthelsen & Marius Ripel Jensen | FOTO: Yngvar Brekke
Carl Berthelsen & Marius Ripel Jensen | FOTO: Yngvar Brekke

Den første NM-helgen på Vålerbanen for vel to uker siden var første gang Berthelsen kjørte for sitt nye team MPC Yamaha Racing med Yamaha R1. Han fikk med seg en andreplass og en tredjeplass fra åpningshelgen, men under helgens Tohjulsfestival på Rudskogen Motorsenter stemte det meste.

-Jeg hadde en fantastisk helg, og følte vi hadde god kontroll. Jeg kom litt dårlig ut i starten på alle løpene, men vi kjørte oss raskt opp, og kunne kontrollere inn på to av løpene. Vi kjørte gode 1.25 runder på klokka før jeg roet litt ned på tempo. Vi var ned mot banerekord på det raskeste, men jeg ville ikke risikere for mye. Vi skal kjøre taktisk, forteller Yamaha-føreren.

Carl Berthelsen kjørte inn til to seiere, og en andreplass i de tre løpene, og tar dermed kraftig inn på Norvald Haaland, som fortsatt leder NM med fattige poeng.

Jeg har funnet et høyt tempo i dette fyrverkeriet av en sykkel. Den er stabil, rask og en elektronikk pakke som er helt rå, så vi gleder oss virkelig til fortsettelsen,J forklarer han.

Tar ingen sjanser
Carl Berthelsen er svært godt fornøyd med at han allerede så tidlig i sesongen er kamerat med den nye sykkelen, det gjør at forventingene til resten av sesongen er store.

Vi skal bli vanskelige utover i sesongen, og de som skal følge oss skal kjøre fort. Men det er et veldig stabilt høyt nivå på NM-serien i år, og det er nok en fire fem utøvere som vil være med å kjempe om edelt metall, forteller Berthelsen, og legger til.

Det blir en lang sesong hvor alle løpene blir viktige. Vi skal være taktiske, og ikke ta noen store sjanser. Jeg føler også at vi er mer avslappet og har en fin ro rundt oss, men vi er like seriøse og ambisjonene er på plass.

Carl Berthelsen | FOTO: Yngvar Brekke
Carl Berthelsen | FOTO: Yngvar Brekke

Vil kjøre IDM
Selv om hovedsatsingen i år gjøres her hjemme med NM og Nordisk mesterskap ønsker Berthelsen gjerne å kjøre noen løp i Europa. Foreløpig er ingenting spikret, men han sier at det er ganske lang pause mellom løpene i slutten av sesongen, og at en Europatur hadde passet bra før finalehelgen.

Jeg ser absolutt mot et IDM løp, men vi må finne et som passer inn for oss og som kjøres på en bane som passer sykkel og meg. Jeg tror dette blir en veldig god sesong, sier han.

Neste løp for Carl Berthelsen blir NM-rundene på Arctic Cirkel Raceway i Mo I Rana som arrangeres helgen 14. juli.