Norvald Haaland er tilbake i NM etter at fjorårets sesong ble ødelagt av en krasj. Norvald fikk olje på bakdekket, flaksende over styret landet han forkjært og skadet tommelen.

-Hvor ille var skaden du pådro deg i fjor?
-Skadene jeg fikk var brudd i begge håndledd og avslitt muskelfeste i skulderen , venstre håndledd ble det lagt inn plate og skruer, men på høyre hånd visste det seg at etter 3-4 uker med gips så var det en sene til tommelen som var dårlig, så det ble operasjon der også og nye 6 uker med gips, forteller Norvald.
-Det var krevende i starten med gips på begge armer og daglige praktiske ting vart en utfordring. Det har tatt en god stund og komme tilbake i form igjen, men nå kan jeg trene normalt.

Norvald Haaland | FOTO: Yngvar Brekke
Norvald Haaland | FOTO: Yngvar Brekke

I påsken var Norvald tilbake på sykkelen ved Cartegana i Spania hvor Sundby Racing arrangerte tracdays med flere norske RR førere.
Hva motiverte deg til å fortsette og hvordan var det å komme i gang igjen?
Farten og feelingen var der med en gang. Det som motiverte meg er at jeg ikke vil slutte av karrieren med en skade, forteller Norvald.

-Hvilken sykkel kjører du i år?
Til året har jeg anskaffet meg en ny ZX10RR 1018 modell og årets reglement medfører at det ikke er så mye vi får gjort med motoren, men den gamle sykkelen som jeg kræsjet med hadde vel egentlig for mye power, så jeg tror det blir bra, har også gått over til Pirelli dekk denne sesongen.

-Hva med årets team, blir det noen endringer?
Jeg har ikke gjort så mye forandringer på teamet, men Espen Klev blir med i tillegg så er Øystein, Øyvind og Øyvind med, så det er et bra team med mange flinke og sultne personer som står på for at jeg skal gjøre det best mulig.

Norvald forteller videre at det blir satset på NM, samt Nordisk Mesterskap siden disse to rundene går sammen med NM på Karlskoga og Rudskogen i år. Målet er å stå på toppen i begge mesterskap når sesongen er ferdig!

Årets første NM runde er ved Vålerbanen 19-20 Mai! Ta turen å se rå action på banen med flere løp i mange klasser!

Se Norvald Haalands highside på Vålerbanen august 2015:

Norvald Haaland highside

Norvald Haaland highside i slowmotion (NM Superbike ved Vålerbanen). Noen timer senere i neste løp kjører han inn til en andre plass! Stor heder til sjåfør og team!

Publisert av Roadracing.no 18. august 2015