Foto: DMWmedia.no

Superbike-fører Carl Berthelsen fikk en gavepakke fra NM-leder Ole Bjørn Plassen, men Suzuki-føreren tok ikke vare på muligheten.

ROADRACING: Det var en skuffet Carl Berthelsen som reiste hjem fra årets nest siste NM-runde i Superbike som ble arrangert på Vålerbanen i Solør.

-Dette var en skikkelig dårlig helg for min del. Vi fikk en utrolig gavepakke fra NM-leder Ole Bjørn Plassen ettersom han brøyt begge løpene og ikke fikk med seg et eneste NM-poeng. Dessverre så tok jeg ikke vare på muligheten, sier en skuffet Carl Berthelsen. I det første løpet på Vålerbanen fikk Berthelsen trøbbel med dekkene, og hadde ingen mulighet til å kjempe i toppen.

-Det er så frustrerende. Den ene føreren etter den andre passerte meg. Vi hadde ingen grep i dekkene og null feste. Det var rett og slett veldig tungt, og dekkene var sprekt når vi kom inn etter målpassering, forteller Suzuki-føreren som rullet inn på 8.plass i det første løpet. I det andre løpet ledet Berthelsen løpet da han treffer en våt flekk og sklir av banen.

-I det andre løpet ga jeg virkelig alt for å vinne. Men jeg treffer en våt flekk på banen som gjorde at jeg måtte i asfalten, og dermed måtte vi bryte racet. Jeg var utrolig skuffet over at jeg ikke tok vare på den muligheten jeg fikk. Vi kunne faktisk vært svær nær NM-ledelse før finalen på Rudskogen. Nå ligger jeg nok for langt bak, sier han.

Tok innpå NM-lederen

Selv om Carl Berthelsen er svært skuffet over helgen på Vålerbanen tok han inn ni poeng på NM-leder Ole Bjørn Plassen. Nå ligger Berthelsen 40 NM-poeng bak Plassen på tredjeplass i sammendraget. Norvald Haaland kjørte to gode race på Vålerbanen og gikk forbi Berthelsen i sammendraget.

-Nå blir det utrolig vanskelig med et gull, men vi skal komme til Rudskogen Motorfestival for å vinne begge løpene. Vi har ingenting å tape, sier Berthelsen. NM-finalene kjøres på Rudskogen Motorsenter 30. og 31. august, og Berthelsen gleder seg til finalene.

Opptur

Carl Berthelsen gleder seg over teamkompis Remi Verås Aukland som kjørte inn til andreplass og tredjeplass i finaleløpene på Vålerbanen. Det holdt til tredjeplass totalt i NM. Alle NM-klassene bortsett fra Superbike kjørte NM-finaler på Vålerbanen.  

-Jeg er veldig imponert over det Remi Verås Aukland har prestert i år. Bronse i superstock600 NM er en meget god prestasjon med tanke på skaden han hadde i oppkjøringen til årets NM, sier Superbike-føreren.