Pole position og dobbeltseier. Thomas Sigvartsen kunne ikke fått en mye bedre avslutning på årets Norgesmesterskap.

Våler: 21-åringen uttalte i forkant av NM-finalen på Vålerbanen at han hadde planer om å trosse de store smertene etter krasjen på Karlskoga og avslutte med stil – og stilfullt ble det.

For selv om man ikke akkurat var bortskjemt med sollys og høye temperaturer under arrangementet sørget Kawasaki-føreren på egenhånd for at helgen ble akkurat den solskinnshistoren han hadde håpet den skulle bli.

Under lørdagens kvalifiseringer klokket han inn en rundetid på 58,5 og sikret seg pole position, og på søndag – under vanskelige forhold – kjørte han inn til sesongens første to seire. Mesterskapet var i forkant av helgen allerede avgjort i Henning Flathaugs favør, men for den regjerende mesteren smakte det godt å avslutte en resultatmessig kinkig sesong med to førsteplasser.

– Jeg kan vel ikke si noe annet enn at det ble en bunnsolid helg, akkurat som vi hadde håpet på. Jeg fikk endelig vist hva jeg er god for igjen, og jeg kom meg igjennom selv med store smerter i kneet. Jeg hadde tro på at jeg skulle klare det hele veien, og jeg er fornøyd med at jeg kjørte såpass stabilt når det har vært så vekslende føre. Det var deilig å stå øverst på pallen igjen, sier Sigvartsen.

Også teamfører Terje Amundsen forteller at han er svært fornøyd med avslutningen på sesongen.

– Dette var optimalt, synes jeg. Det er vanskelig å gjøre ting mye bedre, tatt skaden i betraktning, og det var gøy å avslutte på denne måten, sier Amundsen.

21-åringen endte til slutt opp på andreplass i Norgesmesterskapet. Suzuki-fører Remi Verås Aukland kapret tredjeplassen.

– Du krasjet i to av løpene denne sesongen og ble nektet å starte et på grunn av sykdom. Er det bittert å ende opp med NM-sølv når du selv vet hva du er god for?

– Det er selvfølgelig litt bittert, jeg er jo med for å vinne, og hadde jeg hatt flyt kunne sammenlagtlisten sett annerledes ut. Men det er ingenting man får gjort noe med, og vi visste at det kom til å bli en vanskelig sesong med prøving og feiling. På en annen side så har det skjedd mye positivt som ikke vises på resultatlistene, sier Sigvartsen.