Superbike-fører Carl Berthelsen mener han må vinne begge NM-løpene på Vålerbanen hvis han fortsatt skal være med i kampen om årets NM-gull.

ROADRACING: Til helgen blir det vinn eller forsvinn for Superbike-fører Carl Berthelsen når NM-finalene i roadracing kjøres på Vålerbanen i Hedmark. Det er NM-finaler for alle MC-klassene unntatt Superbike-klassen. Keiserklassen skal nemlig kjøre sine NM-finaler under Rudskogen Motorfestival 30. og 31. august. Borg MC-fører Carl Berthelsen ligger på andreplass i NM-sammendraget bak Ole Bjørn Plassen som leder NM-serien med 49. poeng. Fortsatt er det 100 NM-poeng å kjempe om da det gjenstår fire NM-løp før vinneren skal kåres.

-Denne helgen må vi gi alt. Vi må helst vinne begge løpene, og det skal jeg gjøre alt som står i min makt for å klare. Skal vi ha sjansen på NM-gullet så må vi ta flere poeng enn Ole Bjørn på Vålerbanen ellers er han norsk mester før finalene på Rudskogen, sier en offensiv Carl Berthelsen.

Høyt tempo på trening

Carl Berthelsen kjørte trening på Vålerbanen tidligere denne måneden, og der fikk han gode svar.

-Jeg er veldig godt fornøyd med testen vi hadde på Vålerbanen. Vi holdt et høyt tempo og nærmet oss banerekorden på banen. I tillegg testet vi noen nye dekk som viste seg å være svært gode, så dette blir spennende, sier han. Testen foregikk på tørr bane, og Berthelsen håper på tørt vær også til helgen.

-Jeg håper absolutt på tørr bane på Vålerbanen. Marginene på vått føre er syltynne på Vålerbanen, forklarer han.

Foto: TSN FOTO
Foto: TSN FOTO

Liker Vålerbanen

Carl Berthelsen har alltid kjørt svært fort på Vålerbanen som ligger ved Braskereidfoss i Solør i Hedmark. Banen er 2,3 kilometer lang, og Berthelsen har hatt banerekorden gjennom flere sesonger.

-Dette er en bane som passer meg veldig bra. Jeg har kjørt tester der, og føler vi er godt forberedt. Kanskje vi kan ta banerekorden tilbake. Jeg føler i alle fall at vi har tempoet inne, sier han. Fredag kjøres trening, mens kvalifiseringen kjøres på lørdag.

-Dette blir kanskje sesongens viktigste løp for min del, og vi skal satse hardt allerede fra treningen på fredag. Det blir viktig å gjøre en god kvalifisering slik at vi får et godt utgangspunkt i løpene på søndag, sier Berthelsen.