Stinius Viking Ødegård melder på sin team side, Stinius Viking Racing, at han er klar for et comeback i NM Superstock 600! Han har tidligere kjørt flere sesonger i NM Superstock 600 og tok 5.plass sammenlagt i 2013 sesongen, samt flere pall-plasseringer gjennom karrieren så langt. Stinius kan fortelle at de kommer til å kjøre flere testdager nå i Mars i Spania på en helt ny R6.

Team Yamaha R6 Norway forteller via pressemelding:

EN NY START!
Stinius «Back in business», og # 41,Team Stinius Viking Racing er historie: 2017 = Team Yamaha R6 Norway.
Stinius begynte å kjøre roadracing allerede som 11 åring, og kjørte blant annet 2 sesonger (som 14 og 15 åring) European Junior Cup som går sammen med World Superbike, med 5. plass som beste resultat. Alt lå til rette for en bra karriere, men så kom det tøff motgang, med sykdom, sterke medisiner etc, og resultatene og progresjonen ble ikke slik Stinius hadde planlagt. Etter 2015 sesongen (17 år gammel), syntes Stinius det hadde vært en for lang periode hvor gleden og resultatene ikke ble slik han ønsket, og motivasjonen forsvant, og han avsluttet sin karriere som roadracingfører.
Nå har det vært 15 måneder uten kjøring, og Stinius har nylig fylt 19 år.
Han har i denne perioden gjort seg ferdig med skole, og er nå elektriker-lærling, og trives med det og med hverdagen generelt.

FOTO: Jørn Pettersen

Tiden har nok også blitt brukt til litt tankevirksomhet rundt det å ikke kjøre mer roadracing, for i oktober måned «innkalte» Stinius sine tidligere teamkollegaer inkl pappa Terje til et møte, hvor han informerte at han ønsker å kjøre roadracing igjen.
«Crewet» med Jørgen Johnsen, Thomas Siren og pappa Terje måtte gå litt i seg selv, men alle var enige om at dette kan bli gøy, på Stinius sine vegne!
Arbeidsoppgaver ble fordelt, og Stinius tok selv et stort ansvar for å få til en satsning.
Hele teamet har jobbet hardt for å få på plass mange detaljer og samarbeidspartnere, og samtidig har «piloten» trent bra for å sørge for å være fysisk godt nok forberedt.
Vi har vært heldige og flinke, og fått med oss et par nye sponsorer som betyr enormt mye for vår satsning. Blant annet har vi på mc, sesongen 2017, direkte support fra Yamaha Europa, sammen med Yamaha Scandinavia.
Fortsatt jobbes det med finansieringen, men teamet har alt klart for å gjennomføre full NM sesong, samt noe kjøring i det Svenske mesterskap. Nærmere presentasjon av samarbeidspartnere blir presentert senere, når alt er på plass.
Målsetning 2017: Vi skal være et seriøst, men samtidig et «happy» team. Og piloten skal sørge for kjøreglede, samt jobbe for å kjøre fort!
Sykkel og utstyr er nå på vei til Jerez, hvor første test blir kjørt 7. 8. 9. og 10. februar.
Mvh Team Yamaha R6 Norway.

Stinius Viking Ødegård | FOTO: Yngvar Brekke – www.yngvarbrekke.com