2016-sesongen ble nok en krevende sesong for Arctic Circle Racing med skade for begge førerne, Renate Jensen og Sam Love. 

Renate Jensen & Sam Love | Arctic Circle Racing
Renate Jensen & Sam Love | Arctic Circle Racing

Sesongoppkjøringen startet veldig bra da både Sam og Renate fikk inn mye god banetid i Spania på trackdays. Begge hadde kvalitet i kjøringen og trente på høyt tempo som skulle sette grunnlaget for 2016 sesongen i Superstock 600 i både Norge og Sverige. Begge førerne hadde brukt mye tid på å forberede seg til første løp, noe som ga umiddelbare resultater under første runde i det Svenske Mesterskapet på Anderstorp. Sam vant begge løpene, og med Renate like bak med en 5. og 6.plass følte teamet at de var godt i rute for årets mål om å være i toppen. Treningene som fulgte bar preg av det samme tempoet der de fortsatte å sette nye personlige rekorder.

Sam Love | Superstock 600 | FOTO: Team ACR
Sam Love | Superstock 600 | FOTO: Team ACR

På første trening før NM startet utfordringene med Sam sin sykkel som fikk en elektrisk feil og ville ikke starte. Renate kjørte første treningspass selv om det var kaldt og glatt, som endte i en highside og pådro seg et stygt brudd i armen. Det ble dessverre slutten på hennes sesong, men gjorde det mulig for Sam å låne deler fra hennes sykkel som gjorde at han kunne kjøre den helgen og tok ledelsen i NM med 2 vinnende løp.
2016 sesongen fortsatte litt på samme viset med en del velt og småskader for Sam, selv om det har vært tøft har han kunnet fortsette å kjøre og var veldig fornøyd med å ta sølv sammenlagt i NM til tross for utfordingene som har vært. Og takket være gode hjelpere og sponsorer fikk teamet deltatt på alle NM-rundene og de fleste SM-rundene.

Renate Jensen | Superstock 600 | FOTO: Gary Baily - www.picman.co.uk
Renate Jensen | Superstock 600 | FOTO: Gary Baily – www.picman.co.uk

Renate, hvordan har du trent deg opp etter bruddet i armen?
Jeg har trent jevnt og har fått mye veiledning i fysioterapi. Det viktigste har vært å få normal funksjon i armen, og nå jobbes det med å få tilbake styrken, forteller Renate.

Blir det tid for mengdetrening før NM starter?
Planen er å trene i Spania i løpet av vinteren. Der blir det flere dager i strekk med kjøring som nok vil teste hvordan armen fungerer. Med med den forberedende treningen tror jeg ikke det vil by på problemer og ser fram til å kjøre igjen.

Er det noen forberedelser du kommer til å gjøre annerledes før kommende sesong?
Jeg legger mye tid i den forberedende treningen på samme måte som i fjor. Litt annerledes blir det jo med tanke på skaden, der blir det ekstra fokus på øvelser for støttemusklatur for armen og generelt for at kroppen skal tåle en velt, forteller Renate.

Sam Love | Superstock 600 | FOTO: Roadracing.no
Sam Love | Superstock 600 | FOTO: Roadracing.no

Sam, vi så deg slite med fysiske smerter blant annet ved Rudskogen sist sesong, hvordan er formen nå?
Det har ikke vært noen alvorlige skader denne sesongen, men noen av de kjennes enda litt. De fleste skadene var muskel-og bruddskader som var problematisk under løpshelgene. Det som har vært vil ikke bli et problem for den kommende sesongen, forteller Sam.

Hvor mye tid setter du av til fysisk trening? Blir det viktig å forebygge for skader mot 2017 sesongen?
Fra nå og utover mot sesongen vil treningen bli mer målrettet for løpskjøring, der styrke og utholdenhet er viktig. Hvor mye tid som blir brukt på trening varierer litt på grunn av jobben, men jevnt over blir det brukt mye tid på å være best mulig forberedt når vi skal trene med motorsykkel i Spania, og til løpssesongen.

Renate og Sam, hvordan samarbeider dere for å gjøre hverandre til bedre RR-førere?
Vi bruker felles mål til å motivere hverandre. Når vi er på trening setter vi av tid til å evaluere kjøringen og hjelper hverandre til å se på punkter som det må jobbes med, og hvordan en kan gjøre det.

– Opplever dere at det kan bli en liten konkurranse mellom dere som førere på banen?
Vi har begge konkurranseinstinkt, som bare blir sterkere på banen. Under løp er vi konkurrenter.

Er dere i god rute for den kommende NM sesongen og får dere bra støtte fra sponsorene?
Mye er gjort, og det er mye som gjenstår å gjøre. For oss er det racing hele året og alltid noe å forberede. Vi er veldig takknemlige for all hjelp og støtte fra våre sponsorer, men det er enda en del igjen som trengs for å kunne fullføre mesterskapene vi ønsker kjøre, forteller Renate og Sam.

Teamet jobber med forberedelsene til en ny sesong der begge ønsker revansj for året som har gått. Renate og Sam skal begge fortsette å konkurrere i samme klasse Superstock600. Første prioritet vil være NM, men resten er ikke helt klart enda på grunn av regelendringer som kan åpne for en ny serie.

Det blir spennende å følge teamet i 2017! Vi ønsker lykke til!

Følg Arctic Circle Racing på facebook!