Søndag kjørte Thomas Sigvartsen neste siste runde in EM Moto2 ved Jerez i Spania. I sammendraget så lagt ligger Thomas på en 18.plass med 31 poeng, og mulighet for å klatre noe plasser om plasseringen ble bra i søndagens løp.

Pontus Duerlund | EM Moto2 2016 | FOTO: FIM CEV Repsol
Pontus Duerlund | EM Moto2 2016 | FOTO: FIM CEV Repsol
Lørdagens kvalifisering endte med 17. startsport, blant 28 førere til søndagens race. Også svenske Pontus Duerlund kjørte EM Moto2 i helgen, men i kvalifseringen endte han helt sist. Pontus kjørte seg likevel opp til en 20.plass i løpet.

For Thomas sin del så ble mye av løpet ødelagt i første sving. Han får en bra start og inn i første sving så er det svært tett blandt førererne. En annen fører kommer bakfra og gir Thomas en lite dytt, og som dermed kommer kraftig ut av balanse i svingen og får en liten highside. På dyktig vis klarer Thomas å holde seg på hjula og kommer seg opp på sykkelen igjen, men havner langt bak i feltet. Ut over i løpet henter Thomas inn flere førere, og havner til slutt på en 17.plass.

Det ble dessverre stang ut for meg i dagens løp! Jeg gjorde en veldig bra start, men i den første svingen var det en fører som kjørte i siden på meg. Det resulterte i en nesten krasj, og en bra redning for min del. Litt surt å starte opp med knust kåpe og bakerst i feltet, men kjørte meg oppover, og endte på P16. – skriver Thomas Sigvartsen på sin FB-side.

Video fra hendelsen

Det ble dessverre stang ut for meg i dagens løp! Jeg gjorde en veldig bra start, men i den første svingen var det en fører som kjørte i siden på meg. Det resulterte i en nesten krasj, og en bra redning for min del. Litt surt å starte opp med knust kåpe og bakerst i feltet, men kjørte meg oppover, og endte på P16.

Posted by Thomas Sigvartsen on 2. oktober 2016


Resultater fra Moto2 ved Jerez.