Denne helgen var det klart for neste siste runde og to nye løp i EM Superbike ved Jerez, sør i Spania. Ole Bjørn Plassen har denne sesongen hatt mye stang ut, men i helgen viste han at han kunne levere.

Sist runde ved Algarve måtte teamet tidlig pakke sakene da ECU’en til Ole Bjørns Ducati Panigale sviktet. Og også denne helgen kunne det gått galt igjen, men teamet fikk i siste liten tilsendt ECU fra Ducati Corse. Det ble kun ca 20 treningsrunder på Ole Bjørn på banen fredagen før kvalifiseringen lørdag. Og siden Ole Bjørn ikke hadde kjørt noe siden august, var det ikke optimalt med trening før helgens to løp. Kvalifiseringen lørdag endte med 11. start plass til løpene noe teamet ikke var helt fornøyd med.
P8 på kval 2, totalt 11. Kan vel ikke helt si vi er helt happy, men med tanke det spinkle grunnlaget vi har hatt siden våler i midten av august så er det OK, skriver teamsjef Tor Erik Plassen på Plassen RoadRacing Team, FB-side.

Tor Erik Plassen & Ole Bjørn Plassen | EM Superbike 2016 | FOTO: Agusti Nubiola
Tor Erik Plassen & Ole Bjørn Plassen | EM Superbike 2016 | FOTO: Agusti Nubiola

Det første løpet endte med 8.plass, og Tor Erik Plassen kommenterer:
Det kommer seg hele tiden, absolutt godkjente rundetider. Fortsatt litt preget av lite kjøring og treffer ikke helt på sporet i perioder, men perset med 1,5 sek fra kval så det er godkjent. Gikk desverre litt tom for dekk på slutten til virkelig å gi inn støtet på 6.plassen.

I det andre løpet som går senere på dagen har temperaturen økt en god del.
litt stang ut i race 2. Desverre så forandrer sykkel seg merkbart til det værre når temperaturen stiger over 30 grader. Ble en ny 8.plass som et helt ok med tanke på vanvittig lite/ingen kjøring på torsdag og fredag – forteller Tor Erik.

Ole Bjørn Plassen er fornøyd til tross.
– Man ønsker seg alltid noe mer enn 8 plass, men tror vi skal si oss ganske fornøyd med løpene i dag. Knall gøy var det hverfall, og to stk målflagg ble det! Tusen takk til hele teamet for nok en super innsats, forteller Ole Bjørn Plassen via sin FB-side.

Resultater fra EM Superbike ved Jerez finner du her.

Ole Bjørn Plassen | EM Superbike 2016 | FOTO: FIM CEV Repsol
Ole Bjørn Plassen | EM Superbike 2016 | FOTO: FIM CEV Repsol