I helga var Henning Flathaug med teamet på Falkenberg Motorstadion i Sverige for å kjøre den nest siste runden av det svenske mesterskapet.

Henning lå som nummer tre i sammendraget, og dessverre for mange poeng bak Jesper Pellijeff og Dennis Dragos til å kunne bli svensk mester i år. Målet i helga var uansett som alltid å gjøre det best mulig. Henning kjørte inn til andre raskeste tid i kvalifiseringen på lørdag, og fikk et godt utgangspunkt før løpet. Løpet startet bra og Henning klarte fint å henge med lederen Jesper Pellijeff. Dessverre oppstod det problemer etter hvert når de startet å ta igjen andre førere, og Henning ble blokkert av noen som ikke flyttet seg for blåflagget. Det gjorde at Jesper fikk en luke og kjørte inn til mål to sekunder foran Henning som endte på andreplass.

Henning Flathaug| FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
Henning Flathaug| FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
Søndag morgen var det opptørkede på banen, så tidene ble ikke like raske som dagen før, men Henning kjørte igjen inn til andre startspor. Utover dagen tørket banen opp og løpet startet bra. Henning ledet i mange runder og økte forspranget hele veien. Dessverre fikk han mer og mer armpump og klarte ikke lengre å kjøre like raskt. Dermed kom Jesper Pellijeff seg forbi, og Henning måtte gi opp kampen om seieren. Han kjørte igjen inn til mål som nummer to.

Henning er fornøyd med helga, spesielt med det gode tempoet han satte opp allerede på fredag. Han skulle veldig gjerne vunnet, men flaksen var dessverre ikke helt til stede for oss denne gangen. Nå ser vi veldig fram til vårt første løp i Superbike på Rudskogen 3.-4. September. Helga etter er det SM- finale i Superstock 600 i Linkjøping!

Pressemelding fra Team Flathaug Racing.