NM-leder Carl Berthelsen trosset magesyke og kjørte inn til to nye pallplasser under helgens NM-runder i Superbike.

ROADRACING: 40 minutter før race 1 under helgens NM-runde i roadracing på Karlskoga i Sverige måtte Suzuki-føreren kaste opp.

– Jeg våknet opp på søndagsmorgen og merket at jeg ikke var i form. Like før start måtte jeg løpe og tømme magen. Jeg var usikker på om vi i det hele tatt klarte å gjennomføre de to NM-løpene, forteller Berthelsen, som trosset mageinfeksjonen og stilte til start. Berthelsen kjørte inn til tredjeplass i det første løpet, og han var ikke noe særlig bedre i magen når løp nummer to skulle kjøres et par timer senere.

– Jeg kjørte begge løpene med oppkast i halsen, og jeg klarte ikke å konsentrere meg. Jeg kom ut først i race nummer to, men viste at jeg ikke klarte å forsvare meg, og Haaland kjørte forbi. Vi beholdt andreplassen i løpet og det er jeg superfornøyd med. Jeg er utrolig glad at vi gjennomførte begge løpene og at vi skulle klare å få to pallplasser var helt fantastisk ut ifra hvordan jeg følte meg på startstreken, forteller han.

Carl Berthelsen | FOTO:  Schneider Foto
Carl Berthelsen | FOTO: Schneider Foto

Norvald Haaland vant begge løpene på Karlskoga, men Carl Berthelsen har fortsatt en solid ledelse i NM-sammendraget. Kristiansand-mannen leder nå med 26 poeng og tapte dermed minimalt med poeng.

Jeg er som sagt utrolig glad for at vi gjennomførte og kom oss helskinnet gjennom denne helgen. Dette viser at vi er der vi skal være og vi har igjen levert en helg med gode resultater. Hele teamet fungerer veldig god selv om flere i teamet ble rammet av mageinfeksjonen, men vi kjører med god kontroll uten å ta for stor risiko, forteller han og legger til.

Karlskoga er en bane der vi kjører med svært små marginer, og var det et sted vi kunne tape noen NM-poeng var det nok denne runden, så jeg føler vi har god kontroll, og er veldig godt i rute, sier Superbike-føreren.

Neste NM-runde kjøres på Vålerbanen i midten av august. Der kjøres også årets Nordiske mesterskap som er et av de store målene for Carl Berthelsen.