Årets siste NM-runder i Superbike ble kjørt på Rudskogen Motorfestival i helgen, og det resulterte i to andreplasser og sølvmedalje sammenlagt i NM for Carl Berthelsen.

Denne helgen var det duket for årets siste to løp i Roadracing NM og klassen Superbike under Rudskogen Motorfestival. Før helgen lå Berthelsen på en andreplass sammenlagt med 23 poeng opp til Norvald Haaland som ledet NM.

Carl Berthelsen | NM Superbike 2015 | FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
Carl Berthelsen | NM Superbike 2015 | FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no

Med dette var Berthelsen innstilt på at han kom til å ta med seg en sølvmedalje hjem i bagasjen. Selv om mye var så godt som avgjort bydde Berthelsen allikevel på mye god racing for publikumet som hadde møtt opp. Det var tross alt en teoretisk sjanse for å bli mester, og da ga Berthelsen som vanlig det han hadde når det røde lyset slukket.

På begge av helgens kvalifiseringer var han raskest og tok pole position. Under kvalifiseringene var tidene på under banerekord, så tempoet var helt klart inne for sørlendingen. Været var en stor utfordring på lørdag, da det stadig skiftet svært hyppig mellom regn og opphold.

NM Superbike 2015 | FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
NM Superbike 2015 | FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no

Han tok starten i det første løpet som gikk med regndekk på en opptørkende bane og holdt en klar ledelse de første rundene, før han ble passert av Haaland og så Ole Bjørn Plassen. I den etterfølgende syvende runden ble løpet stoppet med rødflagg på grunn av en krasj, og det ble gjort klart for omstart. Deretter fulgte ikke mindre en tre rødflaggsituasjoner, og løpet ble tilslutt avbrutt. Dermed tilsa reglementet at det ble andreplass som ble tellende for Berthelsen og førerne fikk utdelt halve poengsummen til sammenlagtlisten. Dette ble annonsert søndag morgen, og samtidig var det klart at Berthelsen ikke kom til å bli norgesmester. Søndagens løp ble kjørt på tørt føre, og selv om Berthelsen hadde sølvmedaljen i lommen så ga han publikum valuta for pengene og ga alt fra start. Han ledet løpet fra start, men etter hvert bremset Plassen seg forbi etter langsiden og tok seier foran Berthelsen.

Det ble en gambling med dekk denne helgen da føret var lunefullt, og dekkvalgene slo litt dårlig ut. Men som Berthelsen selv sa etter løpet, det er også mye, om ikke mer som står på han som sitter oppå sykkelen.

Carl Berthelsen | NM Superbike 2015 | FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
Carl Berthelsen | NM Superbike 2015 | FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no

Han henger absolutt ikke med leppa etter helgen og sesongen for øvrig og er godt fornøyd med resultatet ut i fra forutsetningene før løpene. Berthelsen sier han ikke har fått den oppladningen han virkelig trenger før alle løpene, og er tross dette godt fornøyd.

Han takker sitt suverene team og ikke minst sponsorer for all støtte og for en fin Roadracing-sesong her i Norge.

Skrevet av Daniel Møller Warmedal.

Finaleløpet NM Superbike 2015