Superbike-fører Carl Berthelsen kjørte fort på Vålerbanen i helgen.  Så fort at han fikk en andre- og en tredjeplass etter to spennende løp. Dermed har han nesten halvert gapet opp mot ledelse i Norgesmesterskapet, og ingen ting er avgjort enda når han nå kan så vidt lukte på NM-tittelen før finalen i september.

Den lille nedturen etter forrige NM-runde er for lengst glemt. Denne helgen gikk den fjerde og nest siste NM-runden, og Berthelsen viste at han uten tvil fortsatt er en av Norges beste roadracingførere på Vålerbanen i Hedmark på sin Suzuki.
Med helgens resultater er han nå definitivt med i kampen om årets NM-tittel, det skiller nå kun 23 poeng mellom han og Norvald Haaland som leder NM sammenlagt. Teamet til Berthelsen fungerer veldig, veldig bra om dagen og som Berthelsen selv sier, hvis bare føreren blir enda mer aggressiv på banen så er man helt i toppen. Og det kommer før finalen, lover Berthelsen.

NM Superbike 2015 | Vålerbanen | FOTO: Daniel M. Warmedal – motopix.no
NM Superbike 2015 | Vålerbanen | FOTO: Daniel M. Warmedal – motopix.no

Berthelsen gjorde en bra kvalifisering, der han fikk tredje beste starttid, bare tiendeler bak Ole Bjørn Plassen og Norvald Haaland. Han var derfor meget optimistisk før søndagens to løp.

Helgens første løp begynte med en start der Berthelsen ble liggende i tet med Ole Bjørn Plassen og Norvald Haaland. Plassen dro etter hvert i fra de to og det sto nå om Berthelsen og Haaland. Berthelsen lå tett på Haaland  i flere runder, men det ble en liten luke mellom de to delvis grunnet en krasjsituasjon og varving av tregere førere. Slik var det frem til Haaland fikk en ”highside”-krasj og endte i grusen. Løpet ble avbrutt på grunn av krasjen og dermed ble det andreplass som ble tellende resultat for sørlendingen i dette løpet.

Premiepall, fra venstre: Fra venstre: Norvald Haaland, Ole Bjørn Plassen, Carl Berthelsen. FOTO:  Daniel M. Warmedal – motopix.no
Premiepall, fra venstre: Fra venstre: Norvald Haaland, Ole Bjørn Plassen, Carl Berthelsen. FOTO: Daniel M. Warmedal – motopix.no

At Haaland, som uten tvil er Berthelsens tøffeste konkurrent i år fikk null poeng i dette løpet, gjorde at Berthelsen nå tok kraftig innpå i sammendraget. Etter løpet var Berthelsen fornøyd med andreplass, men også helt fokusert på forbedre seg i neste løp og sa samtidig at det uten er tvil jevnt mellom han og Halland, og at Ole Bjørn Plassen rett og slett var en raskere fører.

Carl Berthelsen | Superbike 2015 | FOTO: Daniel M. Warmedal – motopix.no
Carl Berthelsen | Superbike 2015 | FOTO: Daniel M. Warmedal – motopix.no

Før det neste løpet var Berthelsen tent og innstilt på et høyere tempo. Det startet veldig tett der Stig Flemming Jensen tok starten mens Haaland og Berthelsen havnet veldig tett på hverandre og det ble knuffing om plassene. Berthelsen, Haaland og Plassen tok etter hvert teten, og det ble nå som sist, slik at Plassen dro i fra mens Haaland og Berthelsen ble liggende sammen. Gjennom løpet så var det en lengre periode med gult flagg på grunn av en krasj og dermed ødela det litt av flyten for Berthelsen. Han hadde en taktikk om å ligge bak og observere Haaland før han skulle forbi i siste runde, slik at Haaland ikke fikk svart på dette før målgang. Men, når Berthelsen skulle prøve å komme seg opp på siden av Haaland ved innbremsing etter langstrekket så gjorde han en feil og bremset seg ut av idealsporet og ble dermed liggende flere sekunder bak. Dermed var mulighetene for å ta igjen Haaland tapt, men det ble en suveren tredjeplass allikevel.

Berthelsen er alt i alt fornøyd med helgens innsats av både han og teamet, og ikke minst at han nå igjen har muligheten til å lukte på en NM-seier. Berthelsen lover å forberede seg maks før finalehelgen under Rudskogen Motorfestival 12.-13. September. Han ser frem mot disse løpene, siden det mest sannsynlig kommer noen svenske førere som han håper er med å kjempe i teten slik at mulighetene for litt real kniving er stor.

Skrevet av Daniel Møller Warmedal.