Nest siste løpshelg i det svenske mesterskapet i roadracing ble i helgen arrangert på Falkenbergs Motorbana, sør for Gøteborg. Det ble en trøblete helg for Stinius Viking Ødegård (17), som allikevel reiser hjem med en respektabel 5. plass.

Mens resten av norgeseliten var samlet på Vålerbanen for NM-finalen i Superstock 600-klassen, deltok Stinius Viking i det åpne svenske mesterskapets nest siste runde – i håp om å fortsatt være med i kampen om sammenlagtmedalje i mesterskapet. Mange av konkurrentene har den siste tiden kjørt flere treninger på banen i Falkenberg og Stinius var avhengig av å få en god start på fredagens treninger for å henge med på svenskenes tempo. Dessverre ble fredagen preget av mer tid i pit-boksen med justering av motorsykkelen, enn tid ute på banen. Det viste seg etterhvert at det var et problem med clutch’en, som ble byttet før lørdagens kvalifisering.

FOTO: Pawel Owczarek - www.vis360.no
FOTO: Pawel Owczarek – www.vis360.no

5. plass tross uvanlig dårlig start
Med de tekniske problemene ute av verden gjorde Stinius en godkjent kvalifisering, hvor han endte på 7. plass. Lørdagens løp startet med en uvanlig dårlig start av Stinius, som vanligvis pleier å være svært startrask.
– Jeg er greit fornøyd med lørdagens løp, sett bort i fra den dårlige starten. Jeg ga meg selv et veldig vanskelig utgangspunkt, men pusha hardt og tok etterhvert igjen gruppa som kjempa om 2., 3., og 4. plass. Jeg hadde nok tatt litt hardt i, for mot slutten var dekka helt ferdige og jeg hadde ikke mer å gi i kampen om pallplass, sier Stinius.
Løpet ble vunnet overlegent av svenske Pontus Duerlund.

Krasj fra ledelse på søndag
Søndagens kvalifisering gikk litt bedre enn lørdagens, og han startet det andre løpet fra 5. startspor. Når starten gikk var han denne gang veldig rask, og i følge seg selv muligens for rask (han mistenker at han kan ha tjuvstartet). Etter å ha tatt ledelsen satset han alt i et forsøk på å rykke ifra de andre, men gikk i bakken allerede på første runde etter et fremhjulsslipp. Løpet ble til slutt vunnet av svenske Jesper Pellijeff.
– Sånn er racing, så jeg henger ikke med hodet av krasjen. Jeg er litt sår i hofta og ør i hodet, men ellers gikk det helt fint med meg. Jeg fikk ihvertfall bevist for meg selv at jeg kan henge med i kampen om pallplassene her. Jeg kjører jevnt over like fort som Jesper Pellijeff, som vant i dag, så jeg må ta med meg det positive, selv om helga totalt sett ikke var noen opptur, forteller Stinius.

Siste løpshelg i det svenske mesterskapet arrangeres 19. – 20. september på Sviestadbanen ved Linköping.

Skrevet av: Pressemelding fra team – Stinius Viking Racing