Alt gikk så mye, mye bedre for roadracingfører Henning Flathaug (23) på Karlskoga denne helgen en på NM forrige helg. Det hele resulterte i en sølvmedalje i Superstock 600 i det Nordiske mesterskapet!

FOTO: Gary Bailey – picman.co.uk
FOTO: Gary Bailey – picman.co.uk

Etter en liten nedtur under NM på Karlskoga Motorstadion i Sverige forrige helg, var det er realt comeback fra Flathaug denne helgen. To andreplasser ga han en sølvmedalje i det prestisjetunge nordiske mesterskapet. Været var truende hele helgen, men begge de to løpene i Superstock 600 ble holdt på tørt føre. Flaks, med tanke på at andre løp ble stoppet på grunn av mye nedbør denne helgen.

Allerede under treninger og kvalifiseringer hadde Flathaug en god feeling for helgen. Tempoet var mye høyere, og rundetidene mye lavere en sist. Og ikke minst, piloten selv fungerte på topp, uten antydning til de problemene med armer som stivner slik han slet med sist.

Han satt ny personlig beste tid og fikk andre beste tid under kvalifisering før det første løpet på lørdag og stilte dermed ved siden av hans største konkurrent for helgen, svenske Pontus Duerlund på startrekken. Duerlund var for øvrig bare fire hundredeler foran Flathaug på kvalifiseringen, så det var tett mellom de to.

FOTO: Gary Bailey – picman.co.uk
FOTO: Gary Bailey – picman.co.uk

Dette første løpet begynte med at Flathaug hang på Duerlund ut fra start og frem til halvveis i løpet. Flathaug gjorde en liten feil i en sving som gjorde at Duerlund fikk en luke i tet. Idet Flathaug prøvde å ta igjen det tapte så bommet han i en sving og luken til Duerlund ble for stor til å ta igjen før han passerte mållinjen som nummer to med hele fjorten sekunder til tredjemann, Niklas Långkvist.

Søndag var det ny kvalifisering før løpet. Denne gangen var det vått føre, men han sikret seg fortsatt andre beste starttid, også her bak Duerlund. Det var fortsatt noe fuktig til løpet, men det tørket nokk opp i idealsporet til at det ble kjørt med tørrværsdekk.

Her tok Sam Love starten, men Duerlund kom seg opp i tet i første sving mens Flathaug ble liggende bak Love som nummer tre. Flathaug kom seg forbi etter hvert, men hadde ikke nokk inne til å ta innpå Duerlund igjen. Fokuset ble dermed å kjøre sikkert og fort nokk til å sikre seg en ny andreplass. Og det klarte han med glans, seks sekunder foran Jesper Pellijeff.

Dermed ble det en suveren andreplass sammenlagt i det nordiske mesterskapet og Flathaug kunne stolt ta med seg en sølvmedalje hjem i bagasjen.

Selvtilliten til Oslo-mannen er nå milevis høyere en før frem mot finalen i norgesmesterskapet på Vålerbanen om bare tre uker, der ingen ting er avgjort enda. Poengmessig så leder Helge Spjeldnes mesterskapet, og Flathaug er mer en kampklar for å forsvare NM-tittelen som han innehar fra i fjor.

Skrevet av Daniel Møller Warmedal.