Den tredje og nest siste NM-runden i Roadracing endte med en 4.-plass og en krasj for Henning Flathaug på svenske Karlskoga Motorstadion i helgen.

Skrevet av Daniel Møller Warmedal.

Før denne helgen ledet Henning Flathaug NM i Superstock 600 sammenlagt etter å ha kjørt hele fire løp på Arctic Circle Raceway for to uker siden.

Denne helgen klaffet dessverre ikke alt for Team Flathaug. Henning, som så mange andre førere slet med de dårlige baneforholdene etter at baneeier utførte endringer og reparasjoner på banedekket så sent som dagen før treningene skulle begynne. I tillegg til dette så har Flathaug lenge slitt med armer som stivner under løp, og Karlskoga er en bane han har slitt med dette på før. Denne helgen var intet unntak.
Karlskoga er en krevende bane med mye harde innbremsinger og raske pådrag som gjør det krevende for de fleste å holde et høyt tempo.

Foto: Roadracing.no
Foto: Roadracing.no

Under helgens løp var deltagelsen av toppførere absolutt bra. Med blant annet Helge Spjeldnes og Caroline Olsen tilbake i NM, samt at svenske Pontus Duerlund stilte til start så gledet Flathaug seg til å kjøre løp.

Det var nettopp Duerlund som skulle bli den største utfordreren denne helgen. Duerlund er kjent for å være rask og Flathaug var klar over motstanden som møtte han.

Under treninger på fredag så slet Flathaug virkelig med formen, men det løsnet heldigvis til kvalifiseringene og han satt andre beste tid og startspor bak Duerlund før løpene, noe han ble godt fornøyd med og var motivert foran løpene.

Etter start i det første løpet så ledet Flathaug lenge, men ut i løpet så klarte ikke armene mer og Duerlund, Niklas Långkvist samt Helge Spjeldnes kom forbi. Flathaug klarte ikke å svare på dette og endte på fjerdeplass foran Caroline Olsen.

Det andre løpet begynte bra for Henning der han ble liggende bak Duerlund, men løpet ble brutt etter en stygg krasj på langstrekket etter noen få runder. Dermed ble det omstart og Flathaug var klar for å slå ifra seg på den svenske banen. Han ble liggende bak Pontus Duerlund inn i første sving, men Duerlund fikk en highside og veltet, med den følgen at Flathaug ikke klarte å unngå å treffe hans sykkel og han ble dermed med i bakken og var ute av løpet.

FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no

Oppsummert så sier Flathaug at han holder et høyt tempo rundt banen på Karlskoga, men han har alltid slitt med stive armer her. Han synes det klart er kjedelig at det ble en nullpoenger i siste løpet, og at han nå må ha en liten porsjon flaks for å forsvare fjorårets NM-tittel.

Flathaug mistet nå ledelsen i NM til fordel for Helge Spjeldnes som nå leder med 13 poeng, og Caroline Olsen ligger heller ikke langt bak i sammendraget. Det gjenstår kun to løp under finalen på Vålerbanen 15. og 16. August, og Flathaug er avhengig av at Spjeldnes ikke får full pott i disse løpene for å kunne sikre seg enda en NM-tittel. Flathaug blir å se igjen på Karlskoga allerede til helgen under Nordisk mesterskap som blir avgjort denne helgen. Han ser frem til disse løpene og håper på en plass på pallen sammenlagt. Han regner med at Duerlund blir tøff her, og lover at han selv skal stille enda tøffere til helgen.