Tross seier i forrige løp, ble det en NM-helg preget av dårlig tempo, feil dekkvalg og en nylig reparert bane med dårlige forhold for Roadracingfører Carl Berthelsen på Karlskoga Motorstadion i helgen.

Skrevet av Daniel Møller Warmedal.

Med en fersk seier på Arctic Circle Raceway friskt i minne, stilte Carl Berthelsen og Team Suzuki Norway med en positiv innstilning før helgens to NM-løp på Karlskoga Motorstadion i Sverige. Under kvalifiseringene viste Berthelsen at han uten tvil er rask ved å sette beste tid og dermed fikk første startspor til begge løpene.

Etter å ha kvalifisert seg merket Berthelsen at sykkel og teamet fungerte meget bra, men at tempoet ikke var helt der det skulle og at han manglet det lille ekstra på tempoet. Dette kombinert med at baneeier hadde utført endringer og reparasjoner på banedekket så sent som dagen før første trening gjorde at ikke alt klaffet slik det skulle.

FOTO: Pawel Owczarek - www.vis360.no
FOTO: Pawel Owczarek – www.vis360.no

Det var en del førere fra andre land med denne helgen, noe som blir satt stor pris på av førerne, inkludert Berthelsen. Dette var noe han så frem til etter det forrige løpet, da nivået og ikke minst tempoet blir presset oppover når flere raske førere er med i toppen.

Det var nettopp svenske Jesper Hubner som skulle dominere det første løpet. Riktignok med Berthelsen og Norvald Haaland hakk i hel. Hubner ledet løpet mens Haaland lå på andreplass med Berthelsen bak. Når løpet nærmet seg slutten fikk Berthelsen tettet luken mellom de to, men når de skulle ta igjen flere førere med en runde så klusset det seg til og Berthelsen ble hengende igjen og Haaland fikk en luke som var for stor til å ta igjen før målgang. Berthelsen endte derfor på en tredjeplass i det første løpet.

Berthelsen sa etter løpet at de kunne gjort et mye bedre dekkvalg, da han mistet mye av grepet etter ca. ti runder og at dekkvalg alltid er vanskelig.

FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no

Løp nummer to ble preget av at en motorsykkel hadde forårsaket oljesøl rundt hele banen under pauseunderholdningen, og det ble sanert i stor grad rundt banen. Dette kombinert med dårlig banedekke gjorde at det ble vanskelig å holde det sporet han ønsket. Samtidig så manglet han også her det lille ekstra for å være raskest rundt banen. Han endte på en andreplass bak Norvald Haaland.

Oppsummert så er ikke Berthelsen helt fornøyd med helgen. ”Alt lå til rette for to seiere denne helgen. Men tempoet var rett og slett ikke der det skulle være. Dette kombinert med dårlige dekkvalg og dårlig bane gjør at vi bare må se frem mot neste NM-runde på Vålerbanen”- uttalte han søndag kveld på vei hjem til Kristiansand.

Målet om sammenlagtseier i Norgesmesterskapet henger nå i en litt tynnere tråd for Berthelsen. Haaland leder nå med 39 poeng sammenlagt og han er helt avhengig av at Haaland skal feile i de neste løpene for å klare å ta hjem seieren.

Neste løp for Berthelsen er allerede til helgen da han er tilbake på Karlskoga for å delta i det nordiske mesterskapet som blir avgjort på to løp. Han vant dette tilbake i 2007, og håper på gjøre det bra her samtidig som at han får delta med enda flere utenlandske toppførere.