Denne helgen var det duket for den andre NM-runden i Roadracing på Arctic Circle Raceway, og en kampklar Carl Berthelsen slo godt fra seg i Superbike-klassen. Helgen endte med en krasj og en seier i løpene.

Før helgen stilte Berthelsen med to andreplasser og 40 poeng i ryggen fra forrige løp på Rudskogen. Berthelsen var raskest under de to kvalifiseringene før løpene, men under superpole, der de ti raskeste førerne får en ny mulighet til å forbedre tiden sin gjorde han en feilvurdering og endte i en gruppe med tregere førere og dermed ble dekkene som kun varer noen få runder brukt opp før han fikk satt noen rask tid. Dermed ble det andre beste tid og startspor før løpet. ”Det er i løpene det virkelig skal kjøres” sa Berthelsen etter endt kvalifisering og så ikke noen store bekymringer med resultatet foran løpene.

FOTO: Gary Bailey – picman.co.uk
FOTO: Gary Bailey – picman.co.uk

I det første løpet ble det stang ut for Berthelsen. Han gjorde en bra start og lå som nummer to frem til han tok ledelsen og holdt denne frem til siste runde da Norvald Haaland kom forbi etter en forbikjøring av en annen fører. Det ble en luke mellom de to som Berthelsen var bestemt på å ta igjen når det kun gjensto et par svinger. Det endte dessverre med velt og han var dermed ute av løpet.

Det andre løpet ble derimot en stor opptur. Taktikken til Carl var å holde et høyere tempo en i det første løpet denne gangen. Berthelsen kom ut fra start bak Stig Flemming Jensen med Norvald Haaland bak seg. Etter å ha passert Jensen så kom Haaland forbi og Berthelsen bestemte seg for å bli liggende bak og se an kjøringen til Haaland. Halland holdt derimot et lavere tempo en det Berthelsen var forberedt på og han ga dermed alt i siste runde og kom forbi i nest siste sving før mål og tok seier i dette løpet.

FOTO: Gary Bailey – picman.co.uk
FOTO: Gary Bailey – picman.co.uk

Oppsummert så ble det både nedtur og opptur denne helgen, og Berthelsen er klar over at han nå har en stor jobb foran seg for å sikre seg nok poeng til en sammenlagt NM-tittel, men er godt fornøyd med helgens innsats fra teamet. Han sier han nå har fått dreisen på den nye elektronikken og er ”fit for fight” til neste NM-runde på svenske Karlskoga om to uker der han ser frem til å møte flere toppfører, deriblant flere norske og svenske utøvere.

 

Skrevet av Daniel Møller Warmedal.