Årets andre runde i Roadracing NM på Arctic Circle Raceway endte med to seiere, en fjerdeplass og en velt for Henning Flathaug i klassen Superstock 600.

Det ble kjørt hele fire løp under helgens stevne på ACR i Mo i Rana, noe som bød på mye tid på banen for deltagerne. Foran helgen hadde han med seg to seiere og 50 poeng i bagasjen etter første NM-runde på Rudskogen i Juni. Henning har tidligere kjørt fort på denne banen og da det var meldt vått føre, noe Flathaug er meget god på så var han mer en klar nokk for å vise ryggen til konkurrentene.

Foran lørdagens to løp tok Flathaug pole position, beste starttid under kvalifiseringen. Det ble Flathaug og Helge Spjeldnes det sto om under løpene. I begge de to løpene lå de to i en soleklar tet med flere sekunders margin. De to fightet tett gjennom løpene der Spjeldnes for det meste dominerte, men i begge løp så klarte Flathaug å komme seg forbi og til seier i den siste runden.

FOTO: Gary Bailey – picman.co.uk
FOTO: Gary Bailey – picman.co.uk

Det ble full pott på lørdagen, men etter løpene ble Flathaug i dårlig form, noe som resulterte i en tur på sykehuset der det ble konstatert lungebetennelse. Formen til Henning var fortsatt redusert da det var klart for søndagens kvalifisering foran de to forestående løpene. Her ble det tredje beste tid og startspor.

Det første løpet ble preget av at Sam Lowe dro i fra i starten og tok ledelsen. Flathaug kom seg opp til andreplass, men klarte ikke å holde tempoet oppe slik at etter hvert endte på en fjerdeplass. Det andre løpet denne dagen endte dagen endte fort og brutalt med velt allerede i første sving da han ble presset inn mot curbsen på innsiden av svingen og gikk over ende.

Flathaug ser nå frem mot neste NM-runde som er på svenske Karlskoga. Han sier han er spent på nivået på de andre førerne samt å se hvilke førere med andre nasjonaliteter som stiller til start. Han sier også at ha er klart på at han må gå for seiere for å tilbake den klare sammendragsledelsen han hadde før helgen. Hans store konkurrent denne sesongen ser ut til å bli Helge Spjeldnes, og Flathaug er glad for at han er tilbake i NM-sirkuset og byr på konkurranse.

Flathaug beholder fortsatt ledelsen sammenlagt i NM, men har nå kun 9 poeng ned til Helge Spjeldnes.

 

Skrevet av Daniel Møller Warmedal.