Denne helgen kjøres den andre NM-runden i Roadracing på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. Carl Berthelsen og hans team er mer en klare for å slå fra seg på denne spektakulære banen i nord.

Forrige NM-runde på Rudskogen endte med to andreplasser og 40 poeng. Rett bak hans for tiden største konkurrent, Norvald Haaland. Den helgen gikk for det meste med til oppsett av ny motorstyring og elektronikk på hans Suzuki GSXR. Teamet er derimot godt fornøyd med oppsettet de fikk ut av sykkelen den helgen med god hjelp av tekniker Marty Cochrane på veien. I tillegg har teamet fått en avtale med Sunoco om levering av racefuel, og de stiller nå med det beste drivstoffet og ikke mindre en 220 hestekrefter i sykkelen. Berthelsen sier han er veldig heldig som får stille med et så godt team rundt seg. Spesielt med mekaniker Jan Viker i spissen som er i en egen klasse å regne når det gjelder motor og oppsett av motorsykler.

FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no

Berthelsen er godt kjent på Arctic Circle Raceway og har tatt flere seiere på den 3,7 km lange, spektakulære, og ikke minst raske banen tidligere. I 2008 satt han banerekorden på denne banen. Berthelsen trives godt på denne banen og sier han skal gjøre alt i sin makt for å være den første til å krysse mållinjen under begge løpene som skal kjøres.

Hans store utfordring denne helgen blir å lære seg det nye oppsettet på sykkelen, og ikke minst gjøre de riktige dekkvalgene før løpene. Det er meldt ustabilt vær med vekslende nedbørsmengder, noe som kan skape utfordringer for utøverne. Teamet har heldigvis en bra dekkavtale med Pirelli og Berthelsen lover å ikke gjøre samme tabben med dekkvalg som han gjorde i fjor.

Berthelsen lover å gi alt i løpene og sikter mot å ta igjen Haaland i sammendraget etter at helgens to løp er kjørt.

 

Skrevet av Daniel Møller Warmedal.