Stinius Viking Ødegård (17) viste lovende takter, men hadde ikke hellet med seg under første NM-runde i roadracing på Rudskogen.

Rudskogen bød i helga på alt fra styrtregn, tett tåke og strålende norsk sommervær, noe som gjorde at lørdagens to kvalifiseringsomganger i den nest største NM-klassen, Superstock 600, ikke utartet seg helt som mange ville spådd på forhånd. Kval 1 gikk i regnvær, mens den andre kvalifiseringsomgangen senere på dagen var på opptørkende føre. Dette gjorde at tidene fra sistnevnte ble gjeldene, men dog med litt dårligere rundetider enn normalt. Stinius kjørte inn til femte startspor til søndagens to race.
FOTO: Yngvar Brekke - www.yngvarbrekke.com
FOTO: Yngvar Brekke – www.yngvarbrekke.com

God opphenting i første løp
Årets første NM-løp staret med et dårlig utgangspunkt, da Stinius ble presset av banen på første runde. Han havnet helt sist ut på andre runde og måtte nøye seg med jobben å kjempe seg tilbake opp gjennom feltet. Etter å ha kjørt et veldig godt race, og satt løpets tredje beste rundetid – og andre beste rundetid blant de som kom til mål – endte han til slutt på en 7. plass.

FOTO: Pawel Owczarek - www.vis360.no
FOTO: Pawel Owczarek – www.vis360.no

Fra tet til grusen i andre løp
Race 2 startet på best tenkelige måte, med Stinius helt oppe i teten fra start. Etter noen få runder hadde han og Henning Flathaug rykket fra resten av feltet og var i ferd med å opparbeide seg en god ledelse. De fightet tett og Stinius ledet løpet ved flere anledninger. I tillegg satt han løpets nest beste rundetid, 1.29.4, kun tre tideler bak Flathaugs bestetid.
Ut på den syvende runden var det dessverre brått slutt, da Stinius havnet i grusen ut av sving nummer to – heldigvis uskadd. Ifølge Stinius selv så mangler han litt trening og erfaring med å kjøre i jevnt i dette raske tempoet, noe som var noe av grunnen til uhellet.
Det er selvfølgelig skikkelig ergelig at det endte med krasj i dag, men sånt skjer. Jeg har lært mye og fått opp tempoet igjen i løpet av denne helga. Det aller viktigste er at håndleddet fungerer bra igjen etter siste operasjon i fjor høst, så nå er det bare å få kjørt mye fremover som er viktig. Min mekaniker, Jørgen Johnsen, har gjort en utrolig god jobb med å få min Yamaha R6 optimal, så nå gleder jeg meg skikkelig til fortsettelsen av sesongen, sier Stinius.

Regjerende Norgesmester, Henning Flathaug, vant begge løpene.