Carl Berthelsen viste i helgen at han også i år er i norgeseliten innen Roadracing. Årets NM-åpning under 2-Hjulsfestivalen på Rudskogen Motorsenter resulterte i to andreplasser i Superbike for Berthelsen.

Skrevet av Daniel Møller Warmedal.

Det ble en helg som bøy på mye god racing på Rudskogen denne helgen. I den gjeveste klassen, Superbike var det blant annet Carl Berthelsen fra Kristiansand som sto for underholdningen.

FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no

Berthelsen stilte før helgen med en nylig oppgradert motorsykkel med mye ny elektronikk som blant annet traction control. Dette gjorde at helgen for det meste gikk med til oppsett av sykkelen og på å lære seg å bruke sykkelen med det nye systemet. Berthelsen sier han stiller med et meget godt team og en utrolig bra sykkel i år, og at det bare gjenstår litt på formen til piloten før alt sitter helt som det skal.

Før søndagens løp ble det kjørt kvalifiseringer under værforhold som bøy på utfordringer for de fleste. Her kvalifiserte Berthelsen seg til tredje beste startspor.

FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no

Under løpene var det Berthelsen som viste han var raskest i starten, og lå i tet sammen med Norvald Haaland i begge løpene. De to var i en klasse for seg, men klarte å lage god underholdning for publikum allikevel. I det første løpet ga Berthelsen alt han hadde å gi, før han gjorde en feil og bremset for tidlig etter langstrekket og Haaland kom seg forbi. Det skilte bare 0,1 sekund mellom de to ved målgang.  Løp nummer to utartet seg likt som det første. Her holdt Berthelsen et litt roligere tempo for å spare dekk og krefter, men også her kom Haaland seg forbi og tok seieren.

Det er ingen tvil om at Haaland er hans største konkurrent i 2015.

Selv om helgen ikke resulterte i noen seier så fortviler ikke Berthelsen. Teamet fikk etter utallige timer med testing og programmering av sykkel med assistanse fra ingeniør i England satt opp det han beskriver som en helt vanvittig bra sykkel. Berthelsen sier han i flere år har sett at konkurrentene har hatt store fordeler med traction control, og nå har de en virkelig kapabel sykkel. Nå gjenstår det bare å stole på det nye systemet og gi full gass ut av svingene, sier han.

FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no

Berthelsen er mer en klar for neste løp som går på Arctic Circle Raceway i juli. Dette er en av hans favorittbaner og han sier han ikke skal gjøre samme tabben med valg av dekk i år som han gjorde i fjor.
”Jeg er bra fornøyd med helgen, som gikk med til å få satt opp sykkelen skikkelig slik at vi møter resten av sesongen med topp utstyr. Jeg ser frem mot de neste åtte løpene og går for to seiere i Mo i Rana i juli. Samtidig håper jeg på så mange som mulig oppe i toppen så vi får til litt skikkelig racing utover”- sier han etter endt løpshelg.

Berthelsen har nå 40 poeng sammenlagt bak Norvald Haaland med sine 50 poeng når det gjenstår fire løpshelger og åtte løp før vinneren av årets NM skal kåres.