Det kunne ikke gått stort bedre for Henning Flathaug under dagens to NM-løp i Roadracing på Rudskogen Motorsenter. Formen til den regjerende norgesmesteren har aldri vært bedre, og han slo fra seg med to overlegne seiere i Superstock 600.

Skrevet av Daniel Møller Warmedal.

FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no

Roadracing-sesongen 2015 er bare så vidt i gang her hjemme i Norge, men det er allerede klart at Henning Flathaug (22) fra Oslo er en av storfavorittene i Superstock 600-klassen i år. Flathaug ble norgesmester i sin klasse i 2014 og er helt bestemt på å forsvare denne tittelen også i år. Oppladningen til sesongen har foregått i Spania der Flathaug har fått maks uttelling etter hele 3 treningshelger og 12 dager på banen før sesongen begynte her hjemme. Flathaug sier selv at dette har vært en svært god oppladning og at han føler seg et lite steg foran konkurrentene om dagen.

Før søndagens løp kjørte Flathaug 2 kvalifiseringsheat der dårlig vær skapte utfordringer. I heat 1 krasjet han etter bare en runde, men i det andre heatet hadde det tørket opp og han satt tredje beste starttid.

FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no

I dagens to løp slet Henning med å få gode starter, men klarte å kjøre seg opp til seier. I det første løpet lå han som 4-5. mann etter starten, men lå i en klar tet allerede etter to runder og kjørte trygt inn til seier foran Trym Transeth Johansen og Georg Holter-Hovind. Det andre løpet begynte som det første, med en litt dårlig start og en plassering litt bak i feltet. Flathaug kjørte seg oppover men møtte på hard motstand fra Stinius Viking Ødegård. De to fightet lenge om førsteplassen før Flathaug bestemte seg for å øke tempoet. Ødegård gikk til slutt over ende og Henning kunne dermed også i dette løpet kjøre inn til en soleklar seier foran Caroline Olsen og Trym Transeth Johansen.

FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no
FOTO: Daniel M. Warmedal – dmwmedia.no

Flathaug føler seg meget optimistisk før resten av sesongen og ser frem til hans neste løp som går den 27. juni på den nederlandske banen Assen i det nederlandske mesterskapet ONK der han deltar i klassen Supersport 600. Henning er usikker på nivået her, men han har ett mål om en topp 10 plassering.

Flathaug leder dermed NM i Superstock 600 med sine 50 poeng sammenlagt.

Resultatliste Race 1 NM SuperStock 600

Resultatliste Race 2 NM SuperStock 600