Stinius Viking Ødegård gleder seg til helgens åpning av årets NM-sesong i roadracing. Etter to skadepregede år håper han nå på en etterlengtet opptur.

17-åringen fra Fetsund har hatt både høye ambisjoner og forhåpninger til seg selv i de siste sesongenes kamp om pallplasseringene i NM-rundene i roadracing. Dessverre ble store deler av 2013-sesongen ødelagt av sykdom og en håndleddsskade rett før sesongstart gjorde at han omtrent var oftere på operasjonsbordet enn på banen under fjorårets sesong.

Stinius er derfor klar på at årets sesong skal handle om å finne tilbake godfølelsen på sykkelen og forsøke å ta igjen noe av all kjøretreningen som gikk tapt sist sesong. Fokuset ligger derfor ikke først og fremst på resultatlistene, men heller på egne rundetider og kjøreteknikk.

Flathaug storfavoritt

Stinius mener fjorårets Norgesmester Henning Flathaug må tåle å bære et klart favorittstempel i Superstock 600-klassen før årets sesong.
– Henning er favoritt, men det er flere som kommer til å være med å kjempe om pallplassene i år. Trym Transeth Johansen har kjørt bra under forsesongen og det samme har Georg Holter-Hovind som rykket opp fra Rookie 600 i fjor. Caroline Olsen, som ble Norgesmester i 2011, er tilbake etter skade og hun kan man heller aldri avskrive når starten går. Jeg ser på meg selv som en outsider i år, men skal selvfølgelig gi alt jeg kan for å gi de andre kamp, sier Stinius.
FOTO: Pawel Owczarek - www.vis360.no
FOTO: Pawel Owczarek – www.vis360.no

Stinius og teamet håper mange velger å ta turen til Rudskogen førstkommende helg. Fritrening kjøres fredag, kvalifiseringer og løp i NorgesCup-klassene på lørdag og løp hele søndagen, med dobbeltløp for NM-klassene (Superbike og Superstock 600).

Lenke: Tidsskjema for kommende NM runde ved Rudskogen 6-7 juni