SuperStock 600-fører Stinius Viking Ødegård og teamet var på plass ved Catalunya i Barcelona sammen med en rekke andre førere i fra Norge på trackdays med arrangør Sundby-Racing. Med til Spania har Stinius en nybygget banesykkel, 2015 Yamaha R6.

FOTO: Nicklas Svendsrud - stiniusviking.com
FOTO: Nicklas Svendsrud – stiniusviking.com

– Catalunya er en internasjonal bane, vi er her for det er en rask og fin bane som man kan få opp tempoet på før sesongen starter hjemme i Norge, – forteller Stinius.

– Treningen som vi gjør unna her nede i Spania nå, vil gjøre at jeg er bedre rustet for sesongen som kommer. Det er lenge siden jeg har sittet på en sykkel så jeg trenger all den bane-tiden jeg kan ha.

Stinius forteller videre at planene for NM i år er å kjøre så godt han kan, ha det morsomt ta hvert enkelt løp som de kommer. Men mener samtidig at han absolutt kan gjøre det bra i NM i år. Etter en skade i håndleddet i fjor er han også mye bedre fysisk trent i år fra i fjor, og planene som måtte droppes på grunn av skaden kan i år gjenopplives. Trening er viktige forberedelser til sesongen, samt jaken på sponsorer slik at det skal bli mulig å satse mer i internasjonale løp.

FOTO: Nicklas Svendsrud - stiniusviking.com
FOTO: Nicklas Svendsrud – stiniusviking.com

– Til NM ser jeg frem til og komme meg i depotet og snakke racing med venner og bekjente, blir morsomt og kunne måle seg i forhold til hvor man ligger i “feltet” i NM.

Hvilke støttespillere er viktig for deg for å nå målet du har satt for i år?

– Det er mange som er med og drar lasset, alt ifra sponsorer, familie og andre. Men vil utpeke noen som har stått på i hele vinter, det er Jørgen Johnsen og Terje Ødegård. De har skrudd til langt på natt omtrent igjennom hele vinteren. Og en stor takk til sponsorene jeg har, uten de kunne aldri ha gjort det jeg ønsker, det å kjøre motorsykkel – forteller Stinius.

I tillegg til NM SuperStock 600, satser Stinius på å kjøre løp i SM og Nordisk, samt noen løp i EM SuperStock 600.

Mer info og bilder om Stinius Viking Ødegård finner dere på stiniusviking.com

FOTO: Jørn Pettersen
FOTO: Jørn Pettersen

Se Stinius og andre norsk førere i slow motion ved Catalunya, Barcelona.