Vinner av NM SuperStock 600 i 2014 Henning Flathaug, gjør seg klar for NM sesongen i Spania med Sundby-Racing og mange andre norsk RR-førere. Henning er i Spania for å gjøre vinteren så kort som mulig og trene mest mulig.

– Hvorfor er denne treningen viktig for deg?

– For det første så er det en veldig kort sesong for motorsykkel i Norge så det er viktig å få startet tidlig og kjørt ut rusten. Jeg har vært heldig i år og har også vært nede ved Jerez i januar og Cartagena i februar, og så nå ved Catalunya. Så jeg har bare hatt to måneder pause fra kjøringen i vinter.

– Så er det jo også fint å prøve nye baner da jeg ikke har vært her ved Catalunya før, og få testet sykkelen og se hva vi kan gjøre annerledes for å få det til å gå fortere. Cartagena er kanskje en bane som er bedre å trene på for NM, men vi har jo ACR ved Mo i Rana som kan sammenlignes litt med Catalunya.

FOTO: Daniel Møller Warmedal - DMW Media, motopix.no
FOTO: Daniel Møller Warmedal – DMW Media, motopix.no

For 2015 er planen å kjøre samme opplegg som i fjor – å vinne mest mulig løp. Men Henning mener han må trene mer for å bli bedre på Rudskogen hvor han kom på 3.plass ved begge løp i NM. Favoritt banen er ACR ved Mo i Rana og det er banen han ser frem til å kjøre på, i Norge i alle fall. For nå er Catalunya den nye favoritt banen i følge Henning.

Andre forberedelser før NM er fysisk trening. Sykling, løping og noe styrketrening er viktig for å holde seg i god form til sesongen. Og mye kjøretrening utenom løpene selvsagt.

FOTO: Daniel Møller Warmedal - DMW Media, motopix.no
FOTO: Daniel Møller Warmedal – DMW Media, motopix.no

Henning kjører også i år sin 2012 Honda CBR600RR, ingen store endringer fra i fjor på sykkelen. Etter mye kjøring i Spania i vinter, skal den få en motoroverhaling før NM sesongen starter.

– Hvem er viktige støttespillere for deg?

– Kjæresten min, pappa, og sponsorene mine. Jeg klarer meg vel egentlig ikke uten noen av de for at jeg skal kunne klare å kjøre motorsykkel, sier Henning med et glis.

I tillegg til NM i SuperStock 600 planlegger Henning også i kjøre i Nederlansk mesterskap ved Assen, det kalles Supersport men er omtrent samme reglement som i Norge og kjøres samme helg som ved MotoGP. Også Nordisk Mesterskap ved Karlskoga skal han delta på, samt de to siste løpene i Spansk mesterskap i SuperStock 600 ved Jerez og Valencia på slutten av sesongen. Løpene går samme helg som Moto2 løpene i EM.