Etter kun en sesong i Rookie 600 som nykommer rykket 18-åringen Georg Holter-Hovind opp som A-fører og skal kjøre NM SuperStock 600 i 2015. Georg skal også i år kjøre sin 2014 Kawasaki ZX-6R. Etter opprykket til SuperStock 600 har det blitt litt nødvendig å gjøre noen oppgraderinger på sykkelen og få testet dette, samt mye kjøretrening, og derfor er Georg med til Cartagena og Circuit de Barcelona-Catalunya i Spania med Sundby-Racing for oppkjøring før NM sesongen starter.

– Hvordan kan denne treningen hjelpe deg før NM?

– Det er mye, ved å få kjørt på flere forskjellige baner får man erfaring, og jeg tror det blir lettere å lære seg nye baner. Og så er det mange flinke folk her som jeg kan lære mye av. Det blir også mye kjøring her nede, til sammen 7 dager med kjøring gir mye viktig trening for meg, og det er et kurant klima med mye sol.

– Fra Cartagena fikk jeg veldig bra utbytte, først måtte jeg så klart bli kjent med banen, før jeg jobbet seksjon for seksjon på banen for å forbedre meg.

2014 var Georg sin første sesong i Road Racing, etter debutantkurset i april ble det kun noen treninger før første Norgescup-løp i Rookie 600 i juni ved Rudskogen hvor det ble en 14. plass i løp 1 og 12.plass i løp 2. På Vålerbanen fulgte han opp med en sterk 2.plass og 4 plass i de to løpene.

FOTO: Tone Bækkelie Jacobsen
FOTO: Tone Bækkelie Jacobsen

-Hvordan var det å kjøre løp i Rookie 600 for første gang?

– Ja det var fullt adrenalin i vært fall! Jeg husker jeg var ganske så nervøs ved starten på første løpet ved Rudskogen. Jeg har stått på startstreken før i alpint, det er individuelt, men samme adrenalinet får man der også. Så litt av den samme spenningen er det jo, men i en annen konkurranseform selvsagt.

– Hvilke planer har du i år til NM?

– Jeg skal kjøre så mange løp som mulig for å få løpserfaring, det blir alle NM-rundene og så tenkte jeg å kjøre Nordisk mesterskap ved Karlskoga. Og kanskje andre løp i Sverige. Så får jeg se litt hvordan det går, det er litt vanskelig å ha noen ambisjoner da jeg ikke helt kjenner nivået og kan si noe om det.

– Jeg gleder meg veldig til å få kjørt i SuperStock 600 sammen med andre gode førere, og også å få kjørt på flere baner da jeg kun har kjørt på Rudskogen og Vålerbanen tidligere. Gleder meg derfor til å få kjørt på ACR og Karlskoga, og ser frem til å lære meg de banene.

FOTO: Tone Bækkelie Jacobsen
FOTO: Tone Bækkelie Jacobsen

Uten noen sponsorer får Georg likevel hjelp til å kunne delta på NM. Han kjører samme sykkel som i fjor, og har fått mye god hjelp fra Geir Hestmann til å oppgradere sin 2014 Kawasaki ZX-6R, og uten Geir hadde ikke dette gått.

– Jeg får også mye hjelp fra Daniel Østby med sykkelen og tips på treninger. Og pappa er så klart en viktig støttestiller.

– Hva er målet ved NM, skal du vinne løp?

– Hehe, det er et veldig vanskelig spørsmål. Jeg kjører ikke bare for å delta, men samtidig er jeg såpass ny og uerfaren at jeg kan nesten ikke svare på det. Det er jo på et litt høyere nivå i år. Det blir å kjøre mange gode løpe, og bli mer kjent med konkurrentene og banene, så ta det derfra – avslutter Georg med et smil.