Ved Cartagena-banen i Spania er Øyvind Tørnblad til stede for sin oppkjøring mot kommende NM-sesong i Superbike. Han kjører i NM 2015 med sin 2011 modell Kawasaki ZX-10R. I fjor ble det krasj og vraking av sykkelen ved første NM runde, og ras av motor senere i sesongen. Så for å kunne være bedre forberedt til kommende sesong er Tørnblad nå i Spania for å få en god oppkjøring og testing av nybygget motor og chassis i stabile værforhold og trackdays med Racing4Fun i 5 dager. Motor er bygget av Manfred Ress ved Solli Racing Service.

FOTO: Pawel Owczarek
FOTO: Pawel Owczarek

– Hvordan kan denne trening ved Cartagena hjelpe deg mot kommende NM sesong?

– Det blir mye innkjøring av sykkel, og å få jobbet med chassis og motor, jobbe med mapping og prøve ut forskjellige ting slik at man slipper å gjøre dette hjemme i Norge. Og så er det, i alle fall for min del, mye for å legge et fundament for resten av sesongen ved å kunne gjøre mye av jobben her nede i Spania.

FOTO: Pawel Owczarek
FOTO: Pawel Owczarek

– Hvilket utbytte får du ellers av denne turen?

– Man blir mye mer forberedt og du vet mer hva du skal jobbe med, hvilke utfordringer man tar med seg hjem. Man kan finne ut om det er mer ved chassis eller motor man må gjøre noe annerledes med, eller fysisk med meg som fører. Det har vært mye trening i løpet av vinteren, og jobbing med sykkelen, så det er moro å se om ting funker her nede. Men for min del så ser jeg at det må bli litt mer tredemølle før NM-sesongen starter, sier Øyvind med et smil.

FOTO: Pawel Owczarek
FOTO: Pawel Owczarek

Mål for kommende sesong er å delta på mest mulig forteller Øyvind. Etter knall og fall i fjor, så ble det et par hakk tilbake i forhold til det han ønsket. Så i år er ønsket at det skal være mulig å være med på alle NM-runder og ligge stabilt blant topp-ti, gjerne også snike seg inn med topp-fem plasseringer som ville vært veldig bra, men at det er en jobb som må gjøres for å oppnå dette.

– Hva gjør du annerledes i år for å nå målene dine?

– Det blir veldig mye er personlig trening, fysisk trening for å prøve å bli mer utholdende. Jeg ønsker å legge et bedre fundament for styrke og utholdenhet. Har man ikke kondis så kommer man ikke til mål, da er man sliten og man gir opp. Du mister fokus og du er ute å kjører.

FOTO: Pawel Owczarek
FOTO: Pawel Owczarek

– Hva ser du mest frem til ved sesongstart?

– Det er det kicket man får når man står ved startstreken og lyset slukkes. Det er det man jager etter, kjenne det kicket, og komme seg ut av komfortsonen noe man bare gjør i løpssammenheng. Da pusher man grensene, og klarer man det så får man et utrolig kick etter løp og man får en tilfredsstillelse at man har faktisk klart noe når man er i mål, og det er kult.

FOTO: Pawel Owczarek
FOTO: Pawel Owczarek

Videre forberedelser før NM er for Tørnblad å bli i enda bedre fysisk form og fin-tune sykkelen videre mot sesongen. En annen utfordring er å skaffe flere sponsorer slik at det skal være mulig å oppnå bedre resultater ved å kunne trene enda mer på ferske dekk oftere. På hjemmebanen så er kona Lena og barna viktige støttespillere og gir friheten til å gjøre dette, og at arbeidsgiver har en forståelse for dette og gjør det mulig å drive med roadracing i NM.

 

Sammen med Racing4Fun er også fotograf Yngvar Brekke, og nedenfor er noen bilder av Øyvind Tørnblad ved Cartagena-banen Mars 2015. Ved yngvarbrekke.com kan alle førere som er med på Trackdays få kjøpe bilder fra seg selv på banen.