I en pressemelding fra Sigvartsen-Racing meldes det at roadracingføreren Thomas Sigvartsen (22) nylig har signerte en avtale som bringer han et skritt nærmere motorsykkelsportens gjeveste selskap.

22-åringen fra Skedsmo i Akershus flytter satsingen ut av Norge og videre til de sørligere delene av Europa, hvor interessen for motorsport er enorm.

I 2015 skal han kjøre i Moto2-klassen i roadracing-EM for spanske Team H43, som eies og driftes av den tidligere VM-føreren Manuel Hernandez.

– Det er en fantastisk mulighet for meg. Dette har jeg drømt om lenge, sier Sigvartsen.

En annen verden

Hjemme i Norge står Solør MCK-føreren som eier av banerekorden både på hjemmebanen i Våler og på nasjonalanlegget Rudskogen for klassen Superstock 600. I samme klasse har han også blitt norgesmester (2013) og nordisk mester (2011 og 2012). Nå venter imidlertid en helt annen hverdag for 22-åringen.

Moto2-klassen i europamesterskapet er nemlig den største rekrutteringsserien til VM-klassene i MotoGP-sirkuset og nivået er naturlig nok skyhøyt.

I gjennom sesongen skal det kjøres 11 løp – ti i Spania og et i Portugal.

– Mange av førerne jeg kommer til å konkurrere mot banker på døra til VM, så det kommer til å bli tøff konkurranse, men det er det jeg vil ha. For å utvikle meg videre er dette stedet å være. Det finnes ikke noen bedre utviklingsarena, sier Sigvartsen.

FOTO: www.sigvartsen-racing.com
FOTO: www.sigvartsen-racing.com

Sesongåpner i april

Etter å ha fullført fjorårets sesong i Norge ble Skedsmo-gutten invitert til å gjøre en gjesteopptreden for Team H43 i november i fjor. Tekniske problemer tvang han til å bryte, men i romjulen var han tilbake i Spania for å gjennomføre en ny test.

– Den gikk såpass bra at de ville ha meg ned igjen nå i februar for å forhandle frem en avtale. Tilbudet de la frem var veldig bra, men jeg kunne aldri takket ja uten støtten jeg får fra sponsorene mine, sier Sigvartsen.

Startskuddet for Europamesterskapet går den 26. april på Circuito do Algarve i Portugal.

Startliste Moto2 FIM CEV REPSOL