I 2015 arrangeres det flere lisenskurs i løpet av våren og sommeren. Arctic Circle Motorsportklubb arrangerer kurs ved Arctic Circle Raceway i samarbeid med Bikeport, Borg MC klubb holder kurs ved Rudskogen og Solør MC klubb arrangerer kurs ved Karlskoga i Sverige (teoridelen ved Vålerbanen). Kursene består av en dag teori, og som regel to dager kjøredel ved banen.

RR-kalender’n kan man få en oversikt over kommende lisenskurs i roadracing 2015.

 

I tillegg til å kvalifisere motorsyklister til deltagelse i roadracing, kan formålet med kurset beskrives i 3 hovedpunkter:

1. Å flytte “motorsykkelracing” som i noen grad foregår på veien, til ordnede forhold på lukkede baner.

2. Å overføre kunnskap og erfaring i kjøreteknikk fra racingsporten til landeveismotorsyklistene.

3. Kurset bygger på 3 hovedelementer; svingteknikk, se-teknikk og bremseteknikk

Det legges stor vekt på opplæring i kjøreteknikk og korrekt utnyttelse av de tekniske ressurser som i dag finnes i en motorsykkel. Med større kontroll over disse står man sterkere rustet til å møte, og å unngå de uforutsette og farlige situasjoner som oppstår, både i trafikken og på lukket bane.

Vi gjør oppmerksom på at vanlig forsikring for motorkjøretøy ikke gjelder ved banekjøring. Vi anbefaler deg eventuelt å ta kontakt med ditt forsikringsselskap om forsikringen også kan omfatte dette i forkant av kurset.

 

Foto: Gary Bailey – picman.co.uk